2022. július 13., 20:21

Adrian Guľa és a Fradi korábbi játékosa lehet a DAC következő igazolása

Továbbra sem alakult ki még a hétvégén rajtoló szlovák Fortuna Liga új idényére a dunaszerdahelyi sárga-kékek végleges kerete. Háttérinformációnk szerint további igazolásokon dolgozik a vezetőség, a legújabb érkező pedig újabb korábbi zsolnai játékos lehet, aki szintén dolgozott már Adrian Guľa vezetőedzővel.

Michal Škvarka
Fotó: wisla.krakow.pl

A DAC legújabb kiszemeltje a játékoskeret megerősítésére Adrian Guľa korábbi játékosa, Michal Škvarka  lehet, akivel Zsolnán és a lengyel Wisla Krakkó együttesénél is együtt dolgozott. Mint ismeretes, a krakkói együttes a legutóbbi idényben nem tudta kiharcolni a bentmaradást a lengyel élvonalban, így hiába volt érvényes szerződése a szlovák futballistának, szabadon távozhat szerződése értelmében, amit a napokban hivatalosan fel is bontottak közös megegyezéssel.

Így  a DAC ingyen szerezhetné meg a komoly rutinnal rendelkező futballistát. A hírek szerint, azonban nemcsak a DAC hanem több csapat is szívesen látná soraiban a szlovák középpályást.

A 29 esztendős támadó középpályás komoly erősítés lehet a sárga-kékeknek, hiszen Kalmár Zsolt még továbbra sincs százszázalékos egészségi állapotban, de már a csapattal edz, így hamarosan visszatérhet a pályára hosszas kihagyás után. Guľa is kijelentette, nem szabad elhamarkodni Kalmár visszatérését. Škvarka viszont folyamatosan játékban volt a lengyel együttesnél, és a legutóbbi idényben az Ekstraklasában 28 mérkőzésen lépett pályára, s két gólja mellett négy gólpasszt is kiosztott.

A rutinos futballista a Zsolna nevelése, itt lett profi futballista is, összesen 237 mérkőzésen lépett pályára a Zsolna színeiben és két alkalommal is szlovák bajnok címet ünnepelhetett.

Michal Škvarka pályafutása során megfordult a magyar élvonalban is, a Ferencváros színeiben is, ahol azonban két szezonja alatt nem sikerült alapemberré válnia, mindössze 45 mérkőzésen 2061 játékpercet töltött a pályán.

A Zsolna egykori játékosa Adrian Guľa egyik legtöbbet foglalkoztatott játékosa volt,

a DAC új vezetőedzője összesen 194 mérkőzésen küldte pályára minden sorozatot tekintve, és együtt nyertek bajnoki címet a 2016/17-es bajnoki idényben. A 29 esztendős rutinos futballista a nemzetközi porondon is komoly rutinnal rendelkezik. A Zsolna és a Ferencváros színeiben is szerepelt az Európa-ligában, valamint a Bajnokok Ligájában, mindkét sorozatot egybevéve 27 mérkőzésen lépett pályára az európai színtéren, és négy gólt is szerzett ezeken a mérkőzéseken.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.