2022. június 20., 18:18

Abramovics után újabb fontos ember távozik a Chelsea-től

Tizenkilenc év után június végén lemond az angol labdarúgó-bajnokságban legutóbb bronzérmes Chelsea elnöki posztjáról Bruce Buck.

Bruce Buck
Fotó: Chelsea Fans Worldwide Facebook oldal

Az amerikai ügyvédet 2003-ban nevezték ki, amikor az orosz milliárdos, Roman Abramovics megvásárolta az egyesületet.
A Chelsea hétfői közleménye szerint Buck június 30. után tanácsadóként dolgozik tovább a klubnál.

Büszke vagyok rá, hogy nagy sikereket értünk el a pályán a Chelsea-vel, és pozitív lenyomatot hagytunk a közösségben. Ez a megfelelő időpont arra, hogy lemondjak az elnöki posztról és az általunk felépített szilárd alapokat hagyjam itt az új tulajdonosi körnek

- mondta a londoni egyesület közleményében a 74 éves Bruce Buck, aki szerint a Chelsea jövőjét illetően meggyőző víziója van az új tulajdonosoknak, ennek megvalósításában tanácsadóként a szakmai stábbal, a játékosokkal és a szurkolókkal közösen kíván segíteni.

Abramovics az ukrajnai háború kitörése után, március 2-án jelentette be, hogy kényszerűségből megválik a csapattól.

Ezek után a brit kormány komoly szankciókkal sújtotta a milliárdost, annak Vlagyimir Putyin orosz elnökkel ápolt állítólagos jó kapcsolatai miatt. Abramovics március elején minden pozícióját feladta a klubnál, amelyet május 30-ig ideiglenes testület irányított.

Június 1-től az amerikai Todd Boehly vezette befektetői csoport lett az egyesület új tulajdonosa, az irányítás Boehly kezében összpontosul, a többségi tulajdonos pedig a kaliforniai Clearlake Capital nevű cég.
A Chelsea labdarúgócsapatának Lőw Zsolt személyében magyar másodedzője van.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.