A Zsolna elleni győzelmével biztosította be nemzetközi kupaindulását a DAC

2021. május 1., 16:44
Ondik Gábor

A Fortuna Liga felsőházi rájátszásnak hetedik fordulójában a DAC hazai pályán a Zsolnát fogadta. A találkozóra szigorú feltételek teljesítése után a nézők is kilátogathattak. A sárga-kékek már ezen a mérkőzésen bebiztosították nemzetközi szereplésüket, miután az idei szezonban először győzték le a Zsolnát.

schafer
Fotó: fcdac1904.sk

A Fortuna Liga felsőházi rájátszásában már a hetedik fordulóra került sor, a dunaszerdahelyi DAC hazai pályán játszott rangadót a rivális Zsolna ellen.

A találkozón már nézők is lehettek, amennyiben teljesítették a Közegészségügyi Hivatal feltételeit. A csallóközi együttes ingyen beengedte a szurkolókat, amennyiben két negatív teszttel rendelkeztek. A sárga-kékek 42 szurkolója élt ezzel a lehetőséggel és teljesítette a Közegészségügyi Hivatal feltételeit.

A Zsolna elleni rangadó előtt a sárga-kékek csapatkapitánya, Kalmár Zsolt és a Fortuna Liga góllövőlistájának éllovasa, a venezuelai Eric Ramirez is elismerésben részesült. Eric Ramirez február/március hónap legjobb játékosának választották, míg Kalmár Zsolt március hónap legszebb góljáért járó díjat vehette át.

Németh Antal a szezon végéig megbízott vezetőedző a Zsolna elleni rangadón a sérült Kalmár, valamint az eltiltott Ramirez játékára sem számíthatott, viszont Schäfer András térdproblémái után ismét a kezdőben kapott lehetőséget.

A rangadó első komoly lehetősége a DAC előtt adódott, Balić szólója után a horvát tüzelt kapura, nem is tévedett sokat a horvát középpályás, de lövése elkerülte a kaput. A 12. percben a hazaiak két védője óriásit hibázott, és a labda a két zsolnai védőről Taiwo elé pattant, aki megelőzve Petráš kapust közvetlen közelről a kapuba lőtt. Ezt követően a videóbíró (VAR) hosszas videózása után a játékvezető is megnézte az esetet, mivel a zsolnai játékos kezéről pattant Taiwo elé a játékszer. A játékvezető érvénytelenítette a gólt, és büntetőt ítélt a DAC javára kezezés miatt.  

A megítélt büntetőt Eric Davis magabiztosan értékesítette.

A 18. percben újabb hazai lehetőség adódott: Taiwo előtt nyílt szabad terület, próbálkozását a hazai védők azonban blokkolni tudták. A sárga-kékek nagy fölényben futballoztak a mérkőzés elején, a Zsolna az első 25 percben komoly veszélyt nem jelentett Jedlička kapujára. A 22. percben kiváló helyről végezhetett el szabadrúgást a dunaszerdahelyi együttes, Eric Davis kis híján megduplázta csapata előnyét, Petráš azonban nagy bravúrral védeni tudta a panamai védő próbálkozását.

Az első félóra végén szinte a semmiből egyenlített a Zsolna,

a sárga-kékek védői nem tudtak felszabadítani időben, Slebodník blokkolt lövése után a labda Paur elé pattant, aki a Zsolna első lövési kísérletéből gólt szerzett. Az egyenlítő gól után is a DAC előtt akadtak komolyabb lehetőségek, a 35. percben Andzouna és Taiwo egymást zavarta, végül Taiwo közvetlen közelről nem találta el a kaput. Az első játékrész hajrájában az eredmény nem változott, így 1-1-es eredménnyel mehettek pihenőre a csapatok.

Szünetről visszatérve is a DAC támadott többet, az 54. percben Divković lövése került el a kaput. A vendégek vezetőedzője is elégedetlen volt csapata játékával és hármat is cserélt. Három perccel később Andzouna lövését tornázta ki szögletre Petráš.

A 68. percben a sárga-kékek ismét előnybe kerültek,

Taiwo egy remek csellel hozta magát helyzetbe, majd a Zsolna kapujába bombázott, a gólpasszt a csereként beálló Moumou adta a nigériai gólvágónak. A hajrába fordulva Taiwo előtt akadt két remek gólszerzési lehetőség, de egyikből sem született gól. Négy perccel a vége előtt Moumou lövése szállt a kapu fölé.

A hajrában az eredmény már nem változott, a DAC sorozatban harmadik győzelmét könyvelhette el és immáron öt mérkőzés óta veretlenek a sárga-kékek. A DAC az idei szezonban először győzte le a Zsolnát, két döntetlen és egy vereség után.

A sárga-kékek hazai sikerükkel sorozatban negyedik szezonban biztosították be nemzetközi kupaindulásukat, ezzel tovább íródik a klubtörténelem.

Fortuna Liga, felsőházi rájátszás (bajnoki címért), 7. forduló:
FC DAC 1904 - MŠK Zsolna 2-1 (1-1)
MOL Aréna, Dunaszerdahely, 42 néző, v.: Smolák, VAR: Glova
Gólszerzők: Davis (17., büntetőből), Taiwo (68.) ill. Paur (30.)
Sárga lapok: Jedlička (61.) ill.  Slebodník (39.), Anang (54.), Paur (61.), Minárik (90+2)
DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak, Beskorovajnyj, Davis – Divković, Schäfer, Balić, Andzouana (Njie 76.) – Nebyla (Moumou 63.), Taiwo (Nicolaescu 81.)
Zsolna: Petráš – Anang (Bichakhchyan 70.), Kopas, Minárik, Javorček – Fazlagić, Gono (Myslovič 55.) – Bernát – Kaprálik (Rusnák 55.), Slebodník (Ďuriš 55.), Paur (Kurminowski 65.)

Kövesse facebook oldalunkat is!