2021. október 2., 20:34

A komáromi lila-fehérek a DAC farmcsapatát is legyőzték

Tovább folytatta remek szereplését a bajnokságban a komáromi KFC. Radványi Miklós együttese ezúttal a csallóközi rangadón is begyűjtötte a három pontot, méghozzá a DAC farmcsapatának a Somorjának az otthonában.

Somorja DAC
Fotó: stksamorin.sk/Őry Tibor

A szlovák focihétvége egyik nagy rangadója a csallóközi derbi volt, amelyen Somorja és Komárom feszült egymásnak a somorjai Pomléban. A komáromiak jobb formában várhatták a derbit, de a DAC farmcsapatának számító Somorja is szerette volna otthon tartani a három pontot. A hazaiak kezdőjében több DAC-játékos is lehetőséget kapott, mint például a kapus Vantruba, a védő Luciano Vera, valamint a tegnap még a DAC színeiben az Aranyosmarót ellen csereként pályára lépő Sebastian Nebyla és Zuberu Sharani is a somorjai kezdőben kapott helyet.

A hazaiak már az első percben helyzetbe kerültek Sharani révén, a ghánai támadó fejese azonban nem találta el a kaput.

A hazaiak aktívan futballoztak, a 18. percben ismét Sharani került helyzetbe, de ezúttal a kapu fölé lőtt a somorjaiak támadója.

Egy perccel később szinte első gólszerzési lehetőségéből betalált a vendégcsapat, persze egy kis szerencse is kellett hozzá, Tóth Gábor lövésébe a hazaiak védője Juraj Pančík ért bele, ami a saját kapujában landolt. A Somorja szinte azonnal válaszolhatott volna, a 21. percben ismételten Sharani került helyzetbe, fejesét óriási bravúrral hárította a komáromi Bréda kapus.

A gól alapvetően jót tett a mérkőzésnek, ugyanis a 22. percben újabb lehetőséget jegyezhettünk fel, ezúttal a KFC játékosa Németh Tamás került helyzetbe, de Vantruba résen volt és hárított, majd Domonkos Kristóf próbálkozását is hárítania kellett a hazaiak kapusának. Az első félóra után Sharani sokadik ziccerét puskázta el, de Brédán ezúttal sem tudott kifogni a DAC ghánai gólvágója. Érdekesség, hogy Sharani a Fortuna Liga idei idényében már háromszor is betalált a sárga-kékek színeiben.

Az első félidő hajrája is több ígéretes gólszerzési lehetőséget hozott mindkét oldalon, a 35. percben Domonkos labdája után Druga került helyzetbe, de nem tudta értékesíteni helyzetét.

Négy perccel a szünet előtt előbb Tóth Gábor passzából Domonkos nem tudott betaláni, ami után a vendégek csapatkapitánya hevesen kezezést reklamált, amiért a játékvezető nem fújt büntetőt a KFC-nek. Az ellentámadásból viszont a hazaiak büntetőhöz jutottak, miután Šurnovský szabálytalankodott a tizenhatoson belül. A komáromi játékosok hosszú percekig reklamáltak a játékvezetőnél, aki hajthatatlan volt, és megadta a büntetőt a hazaiaknak. A megítélt büntetőt szokás szerint Nagy Péter higgadtan gólra is váltotta, ezzel még a szünet előtt sikerült kiegyenlítenie a Somorjának.

Térfélcserét követően a komáromiak egy gyors góllal ismét megszerezték a vezetést, az 55. percben egy pontrúgás után Tóth Gábor volt eredményes.

A vezetés megszerzése után a komáromiak támadásban maradtak, és az 58. percben Domonkos növelhette volna a lila-fehérek előnyét, fejese a kapu fölét szállt, így maradt az egygólos komáromi vezetés. Egyórányi játékot követően Radványi Miklós a komáromiak szakvezetője változtatott, és Németh Tamás helyére a tapasztalt Patrik Abrahámot küldte pályára. Nem sokkal később a hazaiak mestere Michal Kuruc kettőt is cserélt. A hazaiak próbálkoztak az egyenlítéssel, a komáromi védelem azonban remekül tette a dolgát.

A mérkőzés 73. percében Domonkos zárhatta volna le a mérkőzést, de nem tudta mattolni Vantrubát, aki nagyot védett kétszer is.

A mérkőzés hajrájában a hazaiak kockáztattak, de mindhiába, az egyenlítő gólt nem sikerült megszerezniük, ami a KFC győzelmét jelentette a csallóközi rangadón. Radványi Miklós együttese továbbra is remekel a másodosztályban, és négy forduló óta veretlenek a komáromi lila-fehérek a bajnokságban, aminek köszönhetően az előkelő negyedik helyen állnak a tabellán. A komáromiak ráadásul rövid időn belül a DAC után a sárga-kékek farmcsapatát is legyőzték.

II.Liga, 11. forduló:

FC STK 1914 Somorja - Komáromi FC 1-2 (1-1)

Gólszerzők: 44. Nagy (büntetőből) - 19. Pančík (öngól), 55. Tóth

Sárga lapok: 13. Baéz, 86. Marič-Bjekič – 26. Šimko, 86. Šurnovský, 89. Matić

Somorja: Vantruba – Pančík (63. Štefanka), Stašík, Oinkonomou, Vera (79. Owusu) – Baéz (63. Marič-Bjekič), Nagy – Leginus, Nebyla (69. Fuják), Vrábel (79. Bahi) – Sharani

KFC: Bréda – Šmehyl (90. Špak), Varga, Szöcs, Šurnovský, Šimko, Németh (61. Abrahám), Domonkos, Ganbold (81. Matić), Druga (46. Adayilo), Tóth (89. Saláta)

A forduló további eredményei:

FK Železiarne Zólyombrézó - SK Slavoj Tőketerebes 3-0 (1-0)

FK Homonna - ŠK Slovan B 1-0 (1-0)

MFK Dukla Besztercebánya - MŠK Zsolna B 3-2 (2-1)

MŠK Námesztó - MŠK Puhó 0-4 (0-2)

 

Megosztás
Címkék