2021. október 1., 19:14

Hahn duplázott, a sárga-kékek legyőzték az aranyosmarótiakat

A dunaszerdahelyi sárga-kékek sorsdöntő mérkőzésen nagyon fontos három pontot szereztek, négyszer zörrent az Aranyosmarót hálója.

hahn-janos
Fotó: fcdac.sk

Az októberi válogatott szünet előtt a Fortuna Liga tizedik fordulójában kötelező házi feladat várt a dunaszerdahelyi sárga-kékekre, az aranyosmaróti ViOn ellen. Németh Antal együttese úgy tűnt már kezd kilábalni a gödörből, amikor jött a váratlan komáromi kupakudarc és a Nagyszombat elleni zakó. A magyar szakember az Aranyosmarót elleni hazai bajnokin öt helyen is változtatott a Spartak elleni kezdőhöz képest.

A védelem tengelyébe bekerült a DAC Akadémia növendéke Matuš Malý, aki Beskorovainyi helyét foglalta el, a szezonban első alkalommal kezdhetett a bajnokságban az ifjú tehetség.

Első ízben állt össze a Hahn-Krstović csatárduó kezdőként, akiktől sokat várhatunk, hiszen két gólkirályról van szó, a magyar, illetve a montenegrói bajnokság gólkirályáról. A középpályán is történtek változtatások, Andrej Fábry ezúttal csak a kispadon kapott helyet, Andzouana pedig ismét a kezdőben kapott lehetőséget, ahogy Blackman is.

A magyar játékosok közül Schäfer András és Hahn János kezdett, míg a mindössze 18 esztendős Szendrei Ákos a kispadról várta a lehetőséget.

A vendégek az első percekben próbálták birtokolni a labdát, a DAC azonban villámrajtot vett. A sárga-kékek az ötödik percben első helyzetükből megszerezték a vezetést, Hahn János passzolt Krstović elé, akinek lövését még hárította az aranyosmaróti kapus, viszont érkezett a harcias Hahn és a hálóba lőtt - megszerezve ezzel első gólját a DAC színeiben. A vendégeket megfogta a bekapott gól. A kilencedik percben egy újabb dunaszerdahelyi támadás után Andzouana talált a kapuba, kettőre növelve a DAC előnyét. Hahn János gólja után egy gólpasszt is kiosztott.

A 28. percben a vendégek kapusa óriási védést mutatott be Krstović és Andzouna összjátéka után a kongói szélső passzából Blackman szerezhetett volna gólt, Lukáč azonban visszaért és egy nagy védéssel góltól mentette meg csapatát. A 33. percben Davis vesztett labdát a DAC tizenhatosánál, Gamboš viszont a lehetőséget nem tudta gólra váltani, jócskán a kapu fölé durrantott. Az első játékrész hajrájában Blackman második ígéretes helyzetéből szerezhetett volna gólt, a panamai jobbhátvéd próbálkozását ezúttal is Lukáč hatástalanította. A vendégek kapusának volt dolga bőven. Öt perccel a szünet előtt Schäfer András tette próbára az aranyosmaróti portás figyelmét, de a magyar válogatott futballista lövését könnyedén hárította a kapus.

A félidő hajrájában Yilmaz a vendégek addigi legnagyobb helyzetét puskázta el, Jedlička védte próbálkozását, majd az első félidő hosszabbításában Schäfer fejese kerülte el nem sokkal Lukáč kapuját.

Szünetről visszatérve a vendégek aktívan kezdtek, ami egy gyors szépítő találatot eredményezett, az 50. percben Ďubek szerzett egy szépségdíjas gólt. A hazaiak válasza négy perccel később érkezett, Lamkel Zé passzából Krstović volt eredményes, a montenegrói támadó lövése az egyik aranyosmaróti védőn megpattant, becsapva a vendégek kapusát. A sárga-kékek montenegrói támadója, Nikola Krstović szintén első gólját szerezte, míg Didier Lamkel Zé már harmadik gólpasszát osztotta ki a DAC színeiben. Nem sokkal később a kameruni Lamkel Zé került remek helyzetbe, fejesét Lukáč sokadik bravúrjával hárította.

A mérkőzés 62. percében az aranyosmaróti védelem összehozta a DAC negyedik gólját. Hahn egy hazaadásnál megtámadta Lukáč kapust, aki belerúgta a magyar támadóba a labdát, ami a kapuba pattant.

Az utolsó húsz percre Szendrei Ákos is beállt. A hazaiak újabb gólokat is szerezhettek volna, Lamkel Zé és Sharani lábában is ott maradt az ötödik gól. A mérkőzés hajrájában Szendrei került helyzetbe, de a vendégek kapusa újabb nagy védést mutatott be. A végén a vendégek kettőre csökkentették hátrányukat, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő. Magabiztos sikerével a DAC ideiglenesen a tabella harmadik helyére zárkózott fel. A válogatott szünet után egy Zsolna elleni rangadó vár a sárga-kékekre.

Fortuna Liga, alapszakasz, 10. forduló:

FC DAC 1904 – FC ViOn Aranyosmarót 4-2 (2-0)

MOL Aréna, Dunaszerdahely, v.: Ziemba, VAR: Marhefka

Gólszerzők: Hahn (5., 62.), Andzouana (9.), Krstović (54.) ill. Ďubek (50.), Čögley (90+3.)

Sárga lapok:

DAC: Jedlička - Blackman, Malý, Muhamedbegović, Davis - Andzouana (Ciganiks 59.), Dimun (Nebyla 70.), Schäfer, Lamkel Zé (Fábry 82.) - Krstović (Sharani 59.), Hahn (Szendrei 70.). Vezetőedző: Németh Antal

Aranyosmarót: Lukáč - Mondek, Chren, Tóth (Švec 63.) , Čonka - Čögley, Gamboš - Kolesár, Ďubek, Kyziridis – Yilmaz. Vezetőedző: Ľuboš Benkovský

Megosztás
Címkék