2023. szeptember 1., 17:07

A cseh élvonalba igazolt a dunaszerdahelyi Iván Alex

A nagyszombati Spartaktól távozó Iván Alex külföldre igazolt, miután a cseh élvonalban folytatja pályafutását. A DAC korábbi játékosa a cseh MFK Karviná együttesében játszik majd.

Inkább a cseh bajnokságban
Iván Alex
Fotó: mfkkarvina.cz

A 26 esztendős szélsőt a cseh gárda ingyen szerezte meg, mivel a Nagyszombatnál lejárt a szerződése és a felek közös megegyezéssel nem hosszabbították meg. A rutinos futballistának voltak megkeresései Magyarországról is, de végül a magasabb szintet képviselő cseh bajnokságot választotta.

Iván az elmúlt két évet a szlovák bajnokságban a Spartak Nagyszombat színeiben töltötte és 60 mérkőzésen négy gólt szerzett. A 26 esztendős szélső két alkalommal is Szlovák Kupát nyert a piros-feketékkel.
Remek kétéves időszakot tölthettem piros-feketében, amit szeretnék megköszöni. Tele volt sikerrel, fejlődéssel, kétszer döntőt játszani egymás után, nem minden játékosnak adatik meg “

- nyilatkozta a kupagyőzelemmel járó szezon után portálunknak a felvidéki futballista.

Iván Alex több mint 100 mérkőzésen lépett pályára a szlovák élvonalban, amit a Spartak és a Szered színeiben ért el. Korábban megfordult a DAC és a Győri ETO utánpótlásában, de volt
a Komárom, Pozsonyligetfalu játékosa is.

A Karviná a cseh Fortuna Liga újonca, hat fordulót követően négy ponttal a 12. helyen állnak, egy győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel. A keretben több szlovákiai labdarúgó is található, mint Dominik Holec, Matej Čurma, Dávid Krčik vagy a somorja Mikuš Rajmund.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.