2020. január 23., 20:37

A 18-szoros portugál bajnokhoz igazolt Šporar

A szlovák bajnoki címvédő pozsonyi Slovan elvesztette legnagyobb értékét, miután portugál sztárcsapat szerződtette a szlovén gólvágót, Andraž Šporart.

Fotó: sporting.pt

A portugál élvonalban szereplő Sporting Lisszabon hivatalos médiafelületein jelentette be, hogy megegyezett a szlovák bajnok pozsonyi Slovan együttesével és megközelítőleg 7 millió euróért szerződtette Andraž Šporar szlovén támadót. A 25 esztendős támadó 2024-ig kötelezte el magát a 18-szoros portugál bajnokhoz.

Šporar a pozsonyi Slovan egyik legnagyobb értékének számított. A szlovák bajnok színeiben összesen 78 mérkőzésen szerepelt, ezalatt 60 alkalommal rezegtette meg az ellenfelek hálóját és 17 alkalommal gólpasszt is jegyzett.

Andraž Šporar
Kép forrása: sporting.pt

A szlovén gólvágó ráadásul az Európa-ligába öt találatával a góllövőlista második helyén áll, mindössze a Rangers kolumbiai játékosa, Alfredo Morelos „termelt” nála többet. A Slovan támadója a Fortuna Ligában is remekel, hiszen 12 találatával vezeti a góllövőlistát. Šporar 2018. januárjában igazolt a Slovan együtteséhez a svájci Baseltől. Pályafutása során megfordult az NK Olimpija Ljublana és a Arminia Bielefeld együttesében is.

Megosztás
Címkék