2022. augusztus 15., 08:37

A más gyereke

Ez a különös történet Izraelben játszódik. A zsidók és a palesztinok közötti konfliktust egy nem éppen hétköznapi példán keresztül mutatják be.

más gyereke
Fotó: Magyar7/Archív felvétel

Két család gyerekét, közvetlenül a születésük után, véletlenül összekeverik a kórházban. A zsidó gyerek a palesztin családhoz kerül, a palesztin gyerek pedig a zsidó családban nő fel. A cserére csak évekkel később derül fény, amikor is a palesztin srác katonának készül, a vércsoport pedig nem egyezik az édesapja vércsoportjával. Na, ekkor kezdődik a baj, hiszen szembesülni kell a valósággal, és azzal, hogy a vér szerinti gyerekek az ellenséges családban vannak. Vajon hogy fogják ezt elmondani a gyerekeknek, és hogy változik meg az életük?

A film egy nagyon fontos dologra hívja fel a figyelmet, mégpedig arra, hogy az ellenségeskedést és a gyűlöletet felülmúlja az, ha megértjük egymás problémáit.

Az elcserélt gyermekek története pontosan ezt mutatja meg: sokkal nagyobb bátorság összetartani, mint gyűlölni a másikat.

Megjelent a Magyar7 2022/32. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.