2022. augusztus 10., 14:39

Mi is sokat kaptunk a Felvidéktől! - címlapinterjú Németh Zsolttal, összetartozásról, domináns Fidesz-szimpátiáról és barátságokról. Megjelent a Magyar7 32. száma.

Magyarországon kívül nincs még egy olyan ország Európában, amelynek képviselői az unióban nemzetük ellen politizálnának - írja a lap vezércikkében Kövesdi Károly főmunkatársunk, részletesen is kitérve a brüsszeli támadások hátterében húzódó érdekekre. 

borito_magyar7_032_het_2022.jpg

A támadásokat egyértelműen a magyar ellenzék táplálja, és azért, amit csinálnak, joggal tarthatók Kun Béláék szellemi utódainak.  

kolek8910

Kolek Zsolt elemzésében ugyancsak az Orbán-kormány politikáját, a szuverenista politika lehetőségeit állítja középpontba, a kormányfő tusványosi és dallasi beszédén keresztül adva értelmezést a folyamatoknak, a tömbösödő világrend veszélyeire is rámutatva.

Tajvanon pattanásig feszült a helyzet Nancy Pelosi látogatása után. Hajtman Gábor azt veszi számba, kinek az érdekeit szolgálná egy amerikai-kínai háború?

interju_magyar7_032_het_2022.jpg

Mi is sokat kaptunk a Felvidéktől – mondja Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke címlapinterjúnkban. Somogyi Szilárd magyar-magyar összetartozásról, a Felvidéken is tapasztalható Fidesz-dominancia okairól, családról és barátságokról is kérdezi a Felvidékhez évtizedek óta többszállal kötődő politikustól.

piac_magyar7_032_het_2022.jpg

Matovič majd lekapcsolja a villanyt? – teszi fel a kérdést Rajkovics Péter, a szankciós politika okozta brutális energiaárak kapcsán, amely a jelek szerint csak a szlovák kormányt hagyja hidegen.

tema_magyar7_032_het_2022.jpg

Borús a jövőkép a mezőgazdaságban is, hiszen a szárazsággal és energiaválsággal sújtott ágazat az utóbbi évtizedek legnagyobb válságát éli. Helyzetkép Pomichal Krisztiántól.

fokusz_magyar7_032_het_2022-2.jpg

Ukrajna Európa éléskamrája, területének több mint a fele megművelhető, és ezt az elképesztő gazdagságot akarja most megszerezni az USA három óriásvállalata. Ez még a fegyvernél is nagyobb biznisz, figyelmeztet Kövesdi Károly.

Száraz Dénes a bevásárlóközpontok akcióit tűzte tollhegyre, Fülöp Antalt Sztálin barokkja ihlette írásra.

Hangulatos beszámoló Bárány Jánostól egy remekbe szabott és látványos színházi előadásáról. A Jókai Színház Mikszáth Beszélő köntösét vitte színre. Látni kell!

Lacza Tihamér Frivaldszky Imrének svábhegyi históriáját porolta le. Popély Gyula az 1918-ban megalakult Csehszlovákia 3 és fél milliós német kisebbségének önrendelkezési törekvéseit ismerteti.

Tájainkon is zajlanak az események, és munkatársaink ezekről is számot adnak.

tajaink_magyar7_032_het_2022.jpg

Komoly megyei finanszírozású fejlesztések történtek a Dunaszerdahelyi járásban, Ezeket Reczai Lilla tekintette át. Kaszmán Zoltán az új ipolysági egészségügyi központ átadásán volt jelen. Minden magyarnak jut egy porszem Petőfiből – olvasható Szomolai Andrea beszámolója a vágfarkasdi Petőfi-szoboravatóról.

Megnyílnak a gótikus út templomai – részletek Gömörből, Virsinszky Tamástól. Fábián Gergely pedig a gombaszögi fejlesztésekről ad számot. Nógrád egyik kis falujában, Bénán sokat pályáznak, eddig nem is eredménytelenül. Agócs Szvorák Emese beszámolója. A szenci után a szentgyörgyi zsinagógát is felújítják – írja Dunajszky Éva.

Karravaló, farravaló és egyebek a kéméndi tájházban – ahol Bokor Klára járt. Molnár Gabriella pedig a Szív táborába ment el, ahol a kicsik játékosan tanulhattak angolul.

És végül egy sikertörténet Nagy Miskó Ildikótól, a komáromi Zakar Ágnes versenytáncos kétszeres szlovákiai bajnok, sikerei is bizonyítják, sosincs késő megvalósítani az álaminkat.

kavezo_magyar7_032_het_2022.jpg

Kávézó rovatunkban Domokos Andor doktor a kórokozókról ír a strandokon. Életmód rovatunkban a házi szúnyogriasztókról is olvashatnak.

barangolo_magyar7_032_het_2022.jpg

A héten az Ausztriába ékelődött Albertkázmérpusztára, Magyarország legszebb majorjába barangolunk, a túravezető ezúttal Csermák Zoltán.  

zlelo_magyar7_032_het_2022.jpg

Szabó B. Csilla megterített, két könnyű és jó étel került az asztalra, cukkinis-csirkés tészta tejsínes mártásban, és roppancs.

teszten_magyar7_032_het_2022.jpg

A Mitsubishi L200 – egy egzotikus változat, Vas Gyula a héten is elvisz bennünket próbaútra.

szurkolo_magyar7_032_het_2022.jpg

Mit várhatunk a vizes Európa-bajnokságtól, és a multisport Eb-től. Esélylatolgatás Rajkovics Györgytől. Rajkovics Péter pedig azt tűzte tollára, hogy mikor játszhat egy bajnokságban a DAC és a Fradi?

Végül műsorújság 27 tv-csatorna programjával és rejtvény. Lapunk hátoldalán Széchényi György érsekújvári szobra látható.

Keresse lapunkat, ott vagyunk az újságárusoknál, az élelmiszerboltokban és a postán is. Elő is fizethetik a Magyar7-et, a megrendelés részletei lapunk 22. oldalán.

Jó olvasást kívánunk!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.