Tematikus információs nap

egykori iskolaudvar
Esemény kezdete

Ezúton szeretettel meghívjuk Bódvavendégibe a Tematikus információs napra, amely 2021. július 3-án, 11 órakor veszi kezdetét az egykori iskolaudvaron. 

A program a MINE - Bányászati bemutató és tematikus programok a határ két oldalán című pályázat része. 

A rendezvény fő célja a szlovák-magyar határtérség kulturális örökségének megőrzése, védelme és turisztikai célú fejlesztése, ezáltal hozzájárulva a határterület vonzerejének fokozásához és a látogatószám növeléséhez.

Az ipari örökség a kulturális örökség része. A projektben résztvevő települések kultúrájának szerves részét képezi az ipari örökség, ezen belül is a bányászat: Bükkábrányban lignitet, Bódvavendégiben mészkövet bányásznak. A projekt célja ennek közérthető bemutatása a nagyközönség számára kiállításokon és közös programokon keresztül. A rendezvény egyben előkészítése a Bódvavendégiben július 17-én megnyíló bányászati múzeumnak, amely bemutatja a település bányászati örökségét.

A rendezvény kezdete: 2021. július 3. (szombat), 11:00

Helyszín: az egykori iskolaudvar, 044 02 Bódvavendégi

Szervező: Bódvavendégi Község Önkormányzata, Bükkábrány Község Önkormányzata

A tematikus információs nap programja: 11.00 Megszólal a sziréna – az esemény megnyitása Béres Tibor, Bódvavendégi polgármestere, Szalai Szabolcs, Bükkábrány polgármestere 11.10 -- 13.00 Kézműves foglalkozás gyerekeknek Foglalkozás vezető: Horváth Éva fonó, Holíková Amália keramikus.

A további programkínálat: Kagyló- és ásványbányászat gyerekeknek - Bükkábrány, íjászat - Dobos Attila, kirakodó vásár - S&A Design, könyvvásár, fotókiállítás

11.15 A Bódvavendégi férfikar műsora

13.00 Ebéd