lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2023. szeptember 5., 19:39

Több mint tízezren neveztek a Wizz Air Budapest félmaratonra

Több mint tízezren neveztek a vasárnapi 38. Wizz Air Budapest félmaratoni futófesztiválra, mely a 21,097 kilométeres táv országos bajnoksága is lesz egyben.

37. Wizz Air Budapest Félmaraton
37. Wizz Air Budapest Félmaraton rajtja a Pázmány Péter sétánynál a Budai alsó rakparton
Fotó: MTI

A szervező Budapest Sportiroda keddi közleménye kiemeli: az esemény "királytávjára", az egyéni félmaratonra 6300 futó nevezett, közülük 1170-en első félmaratonjuk teljesítésére készülnek.

Ezen a távon minden negyedik induló külföldi lesz, 94 országból 2100 határon túli jelentkezés érkezett a különböző versenyszámokra, ami közelít a Covid-járvány előtti csúcsokhoz.

A járvány után jelentősen növekszik a hazai futókedv és lendületbe jött a nemzetközi futóturizmus

- mondta Kocsis Árpád versenyigazgató.

Újra sokan vágnak neki először a félmaratoni távnak, és a futók ismét közel tíz százaléka jótékony célra is gyűjt, vagy adományoz. Visszatér a kiegészítő zenei félmaraton is, hiszen másfél kilométerenként zenével bíztatjuk a futókat és szórakoztatjuk a nézőket

- tette hozzá Kocsis Árpád.

A rajt és a célterület az ELTE Lágymányosi Campusán, a Pázmány Péter sétányon lesz, az útvonal pedig érinti a főváros nevezetességeinek egy részét.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.