2021. július 16., 14:10

Horváth Dávid, füleki birkózó Szlovák Bajnoki címet nyert

A tehetséges Horváth Dávidnak köszönhetően a Füleki Birkózóklub újabb bajnoki címet és aranyérmet tudhat a gyűjteményében. A fiatal birkózó a július 10-én Rimaszombatban megszervezett Szlovák Bajnokságon az idősebb diákok kategóriájában ismét bizonyította rátermettségét.

füleki birkózók
Horváth Dávid a dobogó legfelső fokán
Fotó: Albert Attila

Horváth Dávid a szabadfogású birkózók 68 kg-os súlycsoportjában indult, ahol nem talált legyőzőre.

Négy mérkőzése volt a bajnokságon, mindet meg is nyerte, így teljes mértékben megfelelt a saját és a mi elvárásainknak is. Nagyon örülünk a sikerének"

- nyilatkozta Albert Attila, edző.

Füleki birkózók
Horváth Dávid edzőivel
Fotó:  Albert Attila

Horváth Dávid tagja a szlovák válogatottnak. A füleki edzéseken kívül bel-és külföldi edzőtáborokban is rendszeresen részt vesz. A saját csoportjában megmérette már magát Európa bajnokságon is. Az edző szerint rendkívül öntudatos, maximalista birkózó. Mindig az első hely elnyerésére fókuszál. A cél elérése érdekében pedig mindent megtesz. A birkózó edzéseken kívül naponta futó-és erősítő edzéseket végez.

A legutóbbi bajnokságon rajta kívül Rácz Róbert is a 68 kg-os súlycsoportban versenyzett. Ő azonban az első elvesztett mérkőzése után kiesett.

Két versenyzővel neveztünk a bajnokságra, amit a szigorú járványügyi előírásoknak megfelelően rendeztek. Emiatt nézők nélkül zajlottak a mérkőzések. Összesen 92 versenyző és 20 város képviselte magát. Örülünk annak, hogy Dávid másodjára is elnyerte a Szlovák Bajnoki címet".

- tette hozzá Albert. Mint mondta, jelenleg már az őszre összpontosítanak, mivel október 2-án kötött fogásban országos bajnokságot szerveznek Füleken, és további bajnoki mérkőzések is várnak rájuk. 

Füleki birkózók
Fotó:  Albert Attila

A Füleki Birkózóklubnak jelenleg 15 regisztrált versenyzője van. A csapat vezetőit, Dani Lászlót, Albert Attilát és Zara Tibort büszkeséggel tölti el, hogy a fiúk komolyan veszik a sportot, odafigyelnek a tanácsaikra, és a tudásukat bizonyítva hozzák az elvárt eredményeket. Támogatójuk az Agro CS Slovakia, amely a versenyekre való kiutazáshoz biztosítja a szükséges üzemanyagot.

A további fejlődés érdekében azonban

a csapatnak jól jönne olyan szülők és szponzorok hozzájárulása, akik támogatásukkal segítenék az egyes versenyeken való részvételt és a birkózóklub mindennapi munkáját.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.