2022. május 13., 12:46

Félmaratonok, félmaratonok mindenütt...

Bár e sorok írása idején még csepereg az eső, de hétvégére jó (futó)időt mondanak. A hazai fókusz most közép- és kelet-szlovákiai, itt nagyon jó versenyek várhatók, de a határ túloldalán is érdemes körülnézni.

napfelkelte félmaraton
A felvétel a 2019-es Napfelkelte Félmaratonon készült. A korlátozások elmúltával a magyar tenger körül megélénkült a futóélet.

Környezetvédő lelkületű olvasóink ne menjenek a szombat esti, fővárosi Light Runra, a szervezők itt ugyanis azt ígérik, minden indulónak adnak valami műanyag világító ki bizbazt. Ezt leszámítva egy vidám családi esemény lehet a hét kilométeres futás azoknak, akik regisztráltak előre, mert helyszíni nevezésre nincs lehetőség.

Kelet metropoliszában, Kassán vasárnap, 8:55 órai kezdettel kerül sor a Kassai Béke Félmaratonra, nem összekeverendő a Kassai Nemzetközi Békemaratonnal, az ősszel lesz majd. Akinek a félmaraton sok, 10 kilométeresre is nevezhet. Regisztrálni online kell, de a részvételi díj fizethető kártyával.

Királyhelmec környéki olvasóinknak érdemes megfontolni a szombati, Tőketerebesi Éjszakai Futáson való részvételt. A rajt 20:20-kor van, 5 és 10 kilométeren lehet futni. Javasolják, hogy a futók fejlámpával érkezzenek.

A Nyitra melletti Bábindalon egy új brand bevezetésével próbálkoznak, idén rendezik meg a Bábindali Májusi Cross első évfolyamát. A 16 és 8 kilométeres pálya 90%-a erdei és mezei utakon vezet. A rövidebb távon a szintemelkedés 140 méter, a hosszabbon 280, nem lebecsülendő. Helyszíni nevezésre a 200 fős létszámlimit eléréséig van lehetőség.

Tornalja környékéről a járási város karnyújtásnyira van. Szombaton a Nagyrőcei határfutás 8,6 és 22 kilométeres távon rajtol 10 órakor.

Magyarország leghúzósabb versenye ezen a hétvégén bizonyosan a Mátrában lesz, a szombati Mátra Vertikál, ahol a 6640 méteres távot 726 méter szintemelkedés nehezíti, a szintidő két óra.

Badacsonyba "csak úgy" is érdemes ellátogatni, szombaton azonban félmaratont és maratont is futhat, akit a reggel a Balaton partján én. Start tíz órakor. A magyar tenger környékén egyébként élénk futóélet van, akinek ez mostani nem jön össze, május 29-én, augusztus 21-én és október 1-jén is futhat félmaratont valamelyik Balaton parti településen.

Van az a távolság, ahonnan még megéri Tatabányára utazni egy félmaratonért. A félmaratoni távot váltóban is lehet teljesíteni, és vannak rövidebb távok is a Grundfos Run for Wateren. Nevezni ma éjfélig lehet, poharat is kell vinni, mert a környezetvédelem jegyében a verseny pohármentes.

Aki kicsit nyugatabbra menne, vasárnap Salzburgban tud maratont futni, van helyszíni nevezési lehetőség.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.