2021. október 9., 20:20

A mátyusföldi teniszező döntőbe jutott

Mint arról tegnap beszámoltunk a nádszegi Gombos Norbert sikerrel vette a negyeddöntőt, így szombaton az elődöntőben léphetett pályára a franciaországi Mouilleron-le-Captifban, az ellenfele a fiatal német Mats Rosenkranz volt.

gombos
Fotó: TASR

A Davis-kupa óta remek formában teniszező felvidéki játékos ezúttal a világranglistán egy jóval hátrébb rangsorolt német tehetség ellen lépett pályára. Német ellenfele Mats Rosenkrazn ugyanis a világranglistán csupán a 487. helyen állt.

Papíron hiába volt a nádszegi játékos az esélyesebb, Gombos ezt nem vehette készpénznek, ugyanis Rosenkranz a tornán már több jóval előrébb rangsorolt teniszezőt is búcsúztatott. Többek között a tornán első helyen kiemelt francia Benjamin Bonzi-t is legyőzte, valamint a negyeddöntőben a szintén hazai pályán versenyző Pierre-Hugues Herbert ellen is diadalmaskodott.

A találkozón Gombos adogathathatott elsőként és a felvidéki játékos már az első játék során gondba került, hiszen nehezen hozta adogatását, ellenfelének bréklabdája is volt, viszont Gombos hárítani tudta. Ha nehezen is, végül hozni tudta saját adogatását a felvidéki játékos. A folytatásban mindkét játékos hozta saját adogatását, sőt még bréklabdákhoz sem jutott egyik teniszező sem. Az első szett végén 5-4-es Gombos vezetésnél Rosenkranz adogathatott a játékban maradásért, ami után a nádszegi játékos bréklabdához jutott, amit elsőre sikerült is kihasználnia, ezzel pedig meg is nyerte az első szettet.

A második játszmában szorosan alakult az eredmény, egészen a szett végéig kiélezett csata folyt. 4-3-as Gombos vezetésnél a német adogathatott, a nádszegi játékosnak három bréklabdája is volt, de nem tudott élni ezekkel és Rosenkranz visszajött és mindhárom bréklabdát hárította. A folytatásban is egyre többet hibázott a német játékos, 5-4-nél ismételten a meccsben maradásért kellett adogatnia, Gombosnak ezúttal már meccslabdái is voltak, de ezeket sem tudta kihasználni, Rosenkranz hősiesen küzdött.

A szett végül rövidítésben dőlt el, amit Gombos rutinjának köszönhetően behúzott és megnyerte a második szettet is, ezáltal pedig a mérkőzést is. A nyolcadik helyen kiemelt nádszegi teniszező pedig vasárnap a döntőben a második helyen kiemelt cseh Jíri Veselý ellen mérkőzhet meg a tornagyőzelemért.

Challenger Tour, Mouilleron-le-Captif (Franciaország), elődöntő:
Gombos Norbert (8.) - Mats Rosenkranz (német) 6-4, 7-6
Megosztás
Címkék