2021. október 8., 20:01

Remek formában Gombos Norbert, elődöntőben a nádszegi teniszező

A franciaországi Mouilleron-le-Captif városában zajló fedettpályás challenger tenisztorna negyeddöntőjében a nyolcadik helyen kiemelt Gombos Norbert szetthátrányból fordítva győzött és bejutott a legjobb négy közé.

gombos norbert
Fotó: TASR/AP

Péntek kora este a legjobb nyolc között lépett pályára a nádszegi Gombos Norbert a franciaországi fedettpályás tornán, ellenfele az osztrák Dennis Novak volt. A mérkőzést a 28 esztendős osztrák teniszező kezdte jobban, Gombos már az első adogatása után brékhátrányba került. Az első szett folytatásában 2-2-es állásnál a legmagasabban rangsorolt szlovákiai teniszező ismét brékhátrányba került, Novak végül 6-4-re megnyerte az első játszmát.

A második játszmában Gombos jól kezdett, a szett elején elvette az osztrák adogatását és brékelőnybe került és 3-0-ra is meglépett a nádszegi játékos.

A második játszma további részében Gombos megtartotta brékelőnyét, mindkét játékos hozta saját adogatásait, így 6-3-ra meg is nyerte a második szettet. A döntő játszmában Gombos lendületben maradt, ellenfele hibáit remekül használta ki, a felvidéki játékos 1-1-nél ismét brékelt. Novak ezután már nem tudott újítani játékán és visszajönni a mérkőzésbe. A 31 esztendős nádszegi teniszező 4-2-nél dupla brékelőnybe került, ami meg is pecsételte osztrák ellenfele sorsát. Gombos szetthátrányból fordítva megnyerte a mérkőzést és bejutott az elődöntőbe.

Challenger Tour, Mouilleron-le-Captif (Franciaország), negyeddöntő:

Gombos Norbert (8.) – Dominik Novak (osztrák) 4-6, 6-3, 6-2

Megosztás
Címkék