2022. szeptember 26., 08:51

Tipos Extraliga: Féltucatot lőttek az újváriak a Trencsénnek

A szlovák jégkorong-bajnokság (Tipos Extraliga) vasárnapi fordulójában az Érsekújvár hazai pályán magabiztos győzelmet aratott a Trencsén felett, ezzel megszerezték első győzelmüket hazai közönség előtt az újvári bikák.

hoki
Fotó: hcnovezamky.eu

Az újvári bikák első hazai győzelmükért hajtottak a negyedik fordulóban, mivel korábban a szezon első hazai bajnokiján hosszabbítás után kaptak ki az Eperjestől.

Az újváriak nagyon jól kezdtek a Trencsén ellen, mivel csupán 46 másodpercre volt szüksége a hazai gárdának a vezetés megszerzésére.

Nem sokkal később a nyolcadik percben az újváriak megduplázták előnyüket egy emberelőnyös szituációból a Mikuš-testvérek révén. A vendég trencséniek még időben ébredtek, és a 13. percben Sloboda szépített. Az első harmad további részében az eredmény már nem változott, így egygólos hazai előnnyel mehettek szünetre a felek.

A második játékrészben is a hazaiak szereztek újabb gólt, amivel ismét visszaállították a kétgólos különbséget: a 27. percben újabb emberelőnyt használtak ki a hazaiak, ezúttal Jackson volt eredményes. A második harmad legvégén a trencséniek is kihasználtak egy emberelőnyt, így egy gólra csökkentették a vendégek hátrányukat az utolsó játékrész előtt.

A találkozó utolsó játékrészében Majoross Gergely tanítványai négy perc alatt lerendezték a találkozót.

Előbb Klempa volt eredményes emberelőnyből, majd bő másfél perccel később Juraj Mikuš is kihasznált egy emberelőnyt. A hazaiak ezzel negyedik emberelőnyös góljukat szerezték a találkozón, amivel már 5-2-re vezettek. A végeredményt végül a 49. percben Ben Johnson állította be és az újváriak magabiztos 6-2-es győzelemmel szerezték meg első hazai győzelmüket az új idényben.

Az Érsekújvár négy fordulót követően a tabella hatodik helyén áll, míg a Trencsén a Kassához hasonlóan továbbra is pont nélkül áll.

Szlovák jégkorong-bajnokság (Tipos Extraliga), 4. forduló:
HC Mikron Érsekújvár - HK Dukla Trencsén 6-2 (2-1, 1-1, 3-0)
Gólszerzők:
1. Farley (Jackson, Johnson), 8. T. Mikúš (J. Mikúš, Kozák), 28. Jackson (Števuliak, Farley), 43. Klempa (T. Mikúš, Kozák), 44. J. Mikúš (Šišovský, T. Mikúš), 49. Johnson (Farley, Števuliak) - 13. Sloboda (Čacho), 40. Petráš (Pietroniro)
A forduló további eredményei:
HC Slovan – HC Dukla Ingema Nagymihály 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
HC Kassa- HC 21 Eperjes 1-2 (0-0, 1-0, 0-2)
HC 05 Besztercebánya - HK Nyitra 3-2, büntetők után  (1-1, 1-1, 0-0 – 0-0, 1-0)
HK Poprád - HKM Zólyom 3-2 hosszabbítás után (1-1, 0-1, 1-0 – 1-0)
HK Grotto Igló - MHK 32 Liptószentmiklós 0-3 (0-0, 0-0, 0-3)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.