2022. október 31., 08:20

Sorozatban ötödik sikerével hétgólos rangadót nyert az Érsekújvár

A szlovák jégkorong-bajnokság (Tipos Extraliga) vasárnapi fordulójában folytatódott az Érsekújvár szenzációs sorozata, sorozatban ötödik sikerükkel ezúttal is fontos rangadót nyertek meg a zöld-fehérek.

hoki
Fotó: hcnovezamky.eu

Az újvári bikák egy fordulatos és gólokban gazdag mérkőzésen 4-3-ra legyőzték a zólyomiakat hazai közönség előtt, pedig már kétgólos hátrányban is voltak az újváriak.

Az újváriak ott folytatták, ahol pénteken abbahagyták az Eperjes ellen, már a mérkőzés elején előnybe kerültek Johnson emberelőnyös góljával. A vendég zólyomiak szinte azonnal válaszolni tudtak, 43 másodperccel az újvári vezetés után Shane Hanna egalizált.

A gyors gólváltás követően megmerevedtek a frontvonalak, újabb találat nem született az első harmadban. Szünetet követően a vendégek lendületesen kezdtek, és kétszer is mattolták Kantor kapust. Előbb Sideroff talált be, majd nem sokkal később Huntebrinker növelte két gólosra a zólyomiak előnyét. Bő hét perccel a második játékrész vége előtt a hazaiak lefaragtak egy gólt a hátrányukból, miután Mike Lee talált be, így 3-2-es zólyomi vezetéssel fordulhattak a felek a záró játékrészre.

Az újváriak egy huszáros hajrával ezúttal is kétgólos hátrányból fordítottak.

Öt perccel a mérkőzés végét jelző dudaszó előtt Farley egyenlített, majd nem egész fél perccel az egyenlítő gól után a vezetést is megszerezték a zöld-fehérek Juraj Mikúš révén.

A folytatásban a zólyomiak már nem tudtak egyenlíteni, így az újváriak sorozatban ötödik sikerükkel megőrizték vezető helyüket a tabellán. A Slovan hiába ütötte ki a Besztercebányát, maradt a tabella második helyén. A bajnokság kanadai ponttáblázatán is igazi csata alakult ki a Slovan és az Érsekújvár között, hiszen az első hét helyen a két csapat játékosai a legproduktívabbak, négy érsekújvári és három pozsonyi játékossal az élen.

Tipos Extraliga, alapszakasz, 14. Forduló:
HC Mikron Érsekújvár - HKM Zólyom 4-3 (1-1,1-2, 2-0)
Gólszerzők:
3. Johnson (Jackson, Farley), 33. Lee (Farley, Chovan), 55. Farley (Jackson), 56. J. Mikúš (Hatala) ill. 4. Hanna (Huntebrinker, Sideroff), 23. Sideroff (Huntebrinker), 29. Huntebrinker (Hecl, Mudrák)
A 14. forduló további eredményei:
HC 05 Besztercebánya - HC Slovan 0-5 (0-1, 0-2, 0-2)
MHK 32 Liptószentmiklós - HK Dukla Trencsén 2-3 (0-2, 1-0, 1-1)
HK Grotto Igló - HK Dukla Ingema Nagymihály 1-4 (1-0, 0-3, 0-1)
HC Kassa – HK Nyitra 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)
HK Poprád - HC MV Transport Eperjes 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.