2022. november 2., 10:54

Röplabda: Vereséggel mutatkoztak be a Közép-európai Ligában a komáromiak

Kedd este újabb nemzetközi megmérettetés várt a komáromi férfi röplabdaklubra, miután a Közép-európai Ligában (MEVZA) is bemutatkoztak a Duna-partiak.

vkspartak.sk
Fotó: vkspartak.sk

A komáromi röplabdaklub újabb mérföldkőhöz érkezett, miután idén a Közép-európai Ligában (MEVZA) is elindultak. A nemzetközi torna első három fordulóját az osztrák Zwettlbeen, a horvát bajnok HAOK Mladost Zágráb, a tavalyi győztes szlovén ACH Ljublana és az osztrák Waldviertel és a komáromiak részvételével bonyolították le.

A nyitófordulóban kedden elsőként a tavalyi ezüstérmes HAOK Mladost Zágráb volt a komáromi együttes ellenefele. A Bajnokok Ligája harmadik körében is érdekelt horvát bajnok, túl nagy falatnak bizonyult a komáromi együttesnek és három játszmában jobbnak bizonyultak.

A Duna partiak az első szett elején még tartani tudták a lépést a horvát gárdával, de a horvát bajnok jóval nagyobb tapaszalatát kihasználva jól dolgozott a blokkról és nem elsősorban ponterősen. A zágrábi együttes folyamatosan növelte előnyét és végül könnyedén 25-16-ra megnyerte az első játszmát.

A folytatásban sem változott sokat a játék képe a Mladost Zágráb végig irányította a mérkőzést a második szettben is, amit még magabiztosabban 25-14-re nyertek a horvátok. A harmadik felvonásban a találkozó legkiélezettebb játszmája kerekedett a találkozóból, a komáromiak próbálták a lépést tartani a tavalyi ezüstérmessel, ami egy kiélezett játszmát hozott. A zágrábi együttes végül a harmadik játszmát, ha nehezebben is, de három ponttal megnyerte és ezzel a mérkőzést is.

Folytatás szerdán, miután a komáromi együttes a tavalyi győztes szlovén ACH Ljublana ellen lép pályára.

Közép-európai Liga (MEVZA), 1. forduló:

HAOK Mladost Zágráb (horvát) - VK Spartak UJS Komárom 3-0 (25-16, 25-14, 25-22)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.