2021. október 2., 09:58

Nyolc szerzett góllal átgázolt az újoncon az Érsekújvár

A szlovák jégkorongbajnokság (Tipos Extraliga) negyedik fordulójában az Érsekújvár átgázolt aktuális ellenfelén az Eperjes csapatán, és nyolc góllal küldték haza az újoncot.

jégkorong Újvár
Fotó: hcnovezamky.eu

A Tipos Extraliga negyedik fordulójában megszerezte második hazai győzelmét az Érsekújvár. Majoross Gergely tanítványai ezúttal az újonc Eperjes csapatát győzték le magabiztosan. Az újvári bikák már az első harmadban domináltak, ami helyzetekben és gólokban is megmutatkozott. A hazaiak a 11. percben szerezték meg a vezetést az orosz Kurbatov révén, amit három perccel később Šiška duplázott meg. A vendégek mestere Ernest Bokroš negyedórányi játék után máris kapust cserélt, és Petrík helyére Bespalov állt a vendégek kapujába. Az újváriaknak két perc sem kellett, és az eperjesiek cserekapusát is felavatták, ezúttal is Šiška volt eredményes. A hazaiak számára remekül indult a találkozó, hiszen már az első harmadban háromgólos előnybe kerültek.

A második játékrészben is a hazaiak előtt akadt komoly lehetőség, Šiška mesterhármast szerezhetett volna, de Bespalov hárított, míg a másik oldalon Šimun szépíthetett volna, de a vendégek helyzete is kimaradt.

A 27. percben az újvári bikák megszerezték a negyedik góljukat is a mérkőzésen, miután Hrabčák talált be. Az eperjesieknek a 33. percben egy emberelőnyös szituáció után sikerült szépíteni Šimun révén, a hazaiak a második harmad után 4-1-es vezetéssel fordultak a záró játékrészre.

A mérkőzés harmadik 20 percében is a hazaiak irányítottak, és további négy gólt is szereztek a záróharmadban.

Előbb a 46. percben Jackson talált be, majd öt perccel később Ondrušek góljával már 6-1-re vezettek az újváriak. Öt perccel a vége előtt Juraj Šiška megszerezte harmadik gólját is a mérkőzésen, ami mesterhármast jelentett a számára. A 8-1-es végeredményt Števuliak állította be. Az Érsekújváriak négy fordulót követően a tabella hatodik helyén állnak hat megszerzett ponttal, és legközelebb vasárnap a Poprád otthonában lépnek pályára Majoross Gergely védencei.

Tipos Extraliga, alapszakasz, 4. forduló:

HC Érsekújvár - HC Grotto Eperjes 8-1 (3-0, 1-1, 4-0)

Gólszerzők: 11. Kurbatov (Barto, Ligas), 14. Šiška (Klempa, Števuliak), 17. Šiška (Klempa, Števuliak), 27. Hrabčák (Roman), 46. Jackson, 51. Ondrušek (Tóth, Hrabčák), 55. Šiška (Varga, Reini), 60. Števuliak (Varga) - 33. Šimun (Klíma, Sýkora)

A forduló további eredményei:

HKM Zólyom - HK Dukla Ingema Nagymihály 3-4 (0-0, 2-3, 1-1)

HK Igló - HK Poprád 0-4 (0-0, 0-2, 0-2)

HK Nyitra – HC Slovan 5-8 (3-3, 1-2, 1-3)

HK Dukla Trencsén - HC 05 Besztercebánya 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

HC Kassa – MHK 32 Liptószentmiklós 5-2 (1-2, 4-0, 0-0)

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!