2020. október 1., 10:14

NBA: A vezérigazgató szerint lehetnek nézők a következő szezonban

Adam Silver, az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) vezérigazgatója szerint lehetnek nézők a csarnokokban a következő idényben.

NBA
Fotó: TASR / AP
Illusztrációs felvétel

"Bízom benne, hogy beengedhetjük a szurkolókat még a vakcina megérkezése előtt" - jelentette ki a liga első embere.

"A jelenlegi tudásunk alapján még nem lesz védőoltás a 2020/2021-es idényrajt idején, amely leghamarabb karácsonykor lehetséges, de valószínűbb a januári indulás."

Az NBA-t 2014 óta vezető Silver egyelőre nem szolgált részletekkel a folytatásról, nem nyilatkozott arról, hogy a koronavírus-járvány miatt továbbra is "buborékokban" rendezik-e a meccseket, illetve hogy miként oldják meg a kanadai Toronto Raptors be- és kilépését az Egyesült Államokba.

"Persze a jövő júliusra áthelyezett olimpiára is figyelnünk kell, de egyelőre annak a sorsa is bizonytalan" - tette hozzá.

Az NBA augusztusban indult újra zárt kapuk mögött az orlandói Disney World szórakoztatóközpontban, a Los Angeles Lakers-Miami Heat döntő résztvevői már 85 napja vannak az elszigetelt "buborékban".
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.