cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. október 13., 08:51

Merész álmok rengeteg munkával

Érsekújvár jégkorongcsapatának edzőjét, a magyarországi származású Majoross Gergelyt választotta szeptember hónap legjobb edzőjének az egyik szlovák magazinportál. Magyar nemzetiségű edző még soha nem kapott ilyen elismerést Szlovákiában.

majoross
Majoross Gergely
Fotó: hcnovezamky.eu

Majoross Gergely az első olyan magyarországi vezetőedző, aki a magasabban jegyzett bajnokságban, a szlovák Extraligában végzi munkáját. A kiváló szakember 2021 közepe óta irányítja az érsekújvári együttest. Már az első évben sikert hozott ez az igazolás, hiszen az érsekújváriak bejutottak a rájátszásba. Az előző szezon kudarcos volt, hiszen az utolsó előtti helyen végeztek, így a rájátszásról is lemaradtak.

Az idei szezon szeptemberben kezdődött, az újváriak számára kifejezetten jól, mert néhány kör után a táblázat második helyén állnak. Pontosan annyi pontot gyűjtöttek eddig, mint a jelenlegi listát vezető címvédő Slovan.

Majoross Gergely lapunknak elmondta, hogy természetesen örül a kezdeti sikereknek, de még nagyon az elején tart a bajnokság, így nem szabad hátradőlni. Ellenkezőleg, rengeteget kell dolgozni, hogy a jó forma továbbra is megmaradjon. A vezetőedző ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a kezdeti sikerek nem születtek volna meg, ha a csapat mögött nem állna egy profi szakmai stáb, amely az egészet irányítja.

Ez egy folyamat, amely tart valamerre. Mi pedig pontosan látjuk, hogy mit szeretnénk kihozni belőle. Tavaly a játékunk nagyon is meggyőző volt, az eredményességünk azonban kevésbé. A kitartó munkának köszönhetően sikerült elérni, hogy idén nemcsak hatékonyak, de eredményesek is tudunk lenni.
érsekújvár
Fotó:  hcnovezamky.eu

Majoross szerint az érsekújváriak elsősorban a védekezésben tudtak sokat fejlődni. Külön kiemelte a kapusteljesítményt, amely meghatározza egy csapat védekezését. Támadásban is sokat javult a játék, hiszen a szűk játékospiaci lehetőségek ellenére sikerült olyan meghatározó és tapasztalt támadókat leigazolni, akik játéktudásukkal igazi vezéregyéniségekké váltak. Ilyen a Mikuš testvérpár, egykori válogatott játékosok, akiket idén sikerült leigazolni az Érsekújvárnak. A magyarországi vezetőedző nem titkolta, hogy a csapat egyértelmű célja a rájátszásba való bekerülés. Ehhez azonban folytatni kell a tudatos építkezést, és azt a lendületes fejlődést, amelyen a csapat elindult.

Kellenek a merész álmok, fontos, hogy magasra tegyük a mércét, hiszen ez motiválhatja az egész csapatot. Ugyanakkor az is nagyon fontos, hogy menet közben ne csak ez a cél lebegjen előttünk, hanem fokozatosan tegyük meg azokat a lépéseket, amelyekből sikert kovácsolhatunk.

Majoross Gergely szerint a legjobb nyolcba való bekerülést így vagy úgy, de mindenképpen el kell érni. Mert onnantól aztán bármi megtörténhet, például az is, hogy a végén egy olyan csapat lesz a bajnok, amely csak a hatodik helyről jutott tovább. A vezetőedző külön kiemelte a szurkolók biztatását, ami további lelkierőt ad a csapatnak.

– Nagyon hálásak vagyunk a szurkolóknak, akik mindvégig mögöttünk állnak. Ők is érzik, hogy ennek a csapatnak el kell jutnia a magasabb szintre. Mögöttünk nincs százéves múlt, mint a többi elit klubcsapat esetében, mi sokkal kisebb szervezet vagyunk, amelynek az évek során lépésről lépésre sikerült feljutni a legmagasabb osztályba. Fontos, hogy ez a folytonosság megmaradjon, a szurkolók pedig értik ezt, éppen ezért jóban és rosszban támogatnak minket, ami különösen fontos.

Megjelent a Magyar7 2022/41. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.