2021. november 18., 08:06

Magabiztos sikerrel hangolt a hétvégi európai kupameccsre a DAC

A decemberi spanyolországi női kézilabda világbajnokság előtt az utolsó fordulóra került sor a szlovák-cseh lebonyolítású MOL Ligában. A dunaszerdahelyi lányok hazai pályán fogadták a cseh Sokol Poruba együttesét. .

kézilabda
Fotó: fcdac.sk

Debre Viktor a legerősebb kezdőjét küldhette csatába, ami már az első félidő eredményén is meglátszott. A sárga-kékek jól indították a mérkőzést, a hetedik perc derekán már 6-1-re is megléptek a házigazdák. A kilencedik perc végén a hazaiak picit kiengedtek, amit a Poruba kihasznált. A csehek háromra csökkentették hátrányukat, majd az első negyedóra után már egy gólra is felzárkóztak a vendégek. Ezt követően a dunaszerdahelyi együttes rendezte sorait, a remek védekezésnek és a kapus teljesítménynek köszönhetően nagyon elhúztak a cseh gárdától. A vendégek az első játékrész végéig gólképtelenek maradtak és a szünetig hosszú perceken keresztül nem sikerült a DAC hálóját bevenniük.

Ennek köszönhetően a sárga-kékek tízgólos előnyt dolgoztak ki az első félidőben.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, a hazaiak domináltak. A cseh gárda a második félidő elején csökkentette hátrányát nyolc gólra is, de Bízikék 12 gólra növelték előnyüket a 40. perc környékén. A találkozó utolsó tíz percében a hazaiak megtartották nyolcgólos előnyüket, végül 28-20-ra legyőzték a cseh Porubát.

Ez volt 2021 utolsó bajnoki mérkőzése a világbajnokság miatt, ahol több dunaszerdahelyi játékosnak is szoríthatunk a szlovák válogatott színeiben. De még mielőtt elkezdődne a felkészülés a vb-re, egy nagyon fontos európai kupameccs vár a sárga-kékekre szombaton, hiszen az osztrák Stockerau érkezik városunkba a visszavágóra. Az első meccset a sárga-kékek meggyőző fölénnyel nyerték.

MOL Liga, 12. forduló:

HC DAC Dunaszerdahely – DHC Sokol Poruba 28-20 (17-7)

Gólszerzők: Élő Beatrix 8, Juhos Kata 8, Bugár Cintia 3, Hudák Emma 3, Sári Barbara 2, Jagodič Melani 1, Natália Némethová 1, Pénzes Mónika 1, Demeter Virág Orsolya 1

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!