2021. november 12., 20:47

Európa Kupa: Kilencgólos dunaszerdahelyi győzelem az osztrák Stockerau otthonában

Továbbra is hibátlan az európai kupaporondon a HC DAC női kézilabdacsapata. A sárga-kékek az Európa Kupa harmadik fordulójában a szomszédos Ausztriában vendégszerepeltek az UHC Stockerau otthonában, és magabiztos győzelmet arattak.

Élő Beatrix
Fotó: hcdac.sk/Lelkes Ernő
Élő Beatrix akció közben

A dunaszerdahelyi sárga-kékek jó formában várhatták az Európa Kupa harmadik körének odavágóját. A Debre Viktor edzette sárga-kékek az osztrák Stockerau otthonában kezdték a párharcot. A csallóközi gárdánál több sérülésből felépülő játékos ismét játékra jelentkezett, Oguntoye Viktória, Natália Némethová és Erika Rajnohová személyében.

Az odavágó első perceiben szorosan alakult az eredmény, a hazaiak a mérkőzés elején még tartották a lépést a párharc esélyesének számító DAC ellen.

Az osztrákok a 10. percben még 4-3-ra vezettek, de többet már nem sikerült előnybe kerülniük a hazaiaknak, mivel a DAC fordított, és folyamatosan növelte előnyét. A sárga-kékek ezúttal is kiválóan működtek csapatként, remekül védekeztek, és remekül használták ki a hazaiak gyengeségeit. A sárga-kékek az első félidő további részében is irányították a játékot, és végül ötgólos előnyt dolgoztak ki Bízikék a szünetre.

A fordulást követően is a DAC próbálta diktálni a tempót, ugyan a hazaiak három gólra is megközelítették a dunaszerdahelyieket, de komoly áttörést nem tudtak elérni.

Debre Viktor csapata a 42. perc után ismét komolyan meglépett az osztrák gárdától, és folyamatosan nőtt a két csapat között lévő osztálybeli különbség a gólkülönbségben is. Negyedórával a vége előtt már hétgólos előnyt dolgoztak ki Hudákék. A DAC csapatában több játékos is remekelt góllövésben, aminek köszönhetőn tovább nőtt a különbség. A csallóköziek végül meg sem álltak kilencgólos különbségig, és magabiztos előnyt harcoltak ki a dunaszerdahelyi visszavágóra, amelyre november 20-án kerül sor.

EHF Európa Kupa, 3. forduló, odavágó:

UHC Stockerau (osztrák) - HC DAC Dunaszerdahely 24 –33 (10-15)

DAC gólszerzői: Juhos Kata 8, Bízik Réka 6, Sári Barbara 5, Élő Beatrix 4, Hudák Emma 3, Mészáros Réka 2, Erika Rajnohová 2, Pénzes Mónika 1, Jagodič Melani 1, Bugár Cintia 1.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!