Lancz parádézott, a szlovák válogatott továbbjutott

2021. március 20., 20:11
Ondik Gábor

Négy felvidéki játékos is gólt szerzett.

Fotó: slovakhandball.sk

Mint arról beszámoltunk, a szlovák női kézilabda-válogatott a világbajnoki kvalifikáció első szakaszában felvidéki játékosokkal a soraiban győzte le Ukrajnát az első fordulóban. Szombaton a második fordulóban is pályára lépett a szlovák csapat, és ezúttal is több felvidéki tehetség kapott szerepet, és jó teljesítménnyel segítették újabb győzelemhez a szlovák kéziválogatottat.

Az ukránok elleni győzelmet követően szombaton Izrael ellen lépett pályára a szlovák válogatott. A találkozó elején az izraeli válogatott az elején még lépést tartott Bízikékkel.

Tíz perc után a szlovák csapat egy ötgólos sorozattal 11-4-re növelte előnyét, miközben Izrael nem tudott a hálóba találni.

A szlovák válogatottban négy felvidéki játékos is feliratkozott a góllövők közé: Lancz Borbála, Bízik Réka, Bízik Boglárka és Hudák Emma személyében.

A szlovák válogatott félidőre hétgólos előnyt dolgozott ki, 18-11-es szlovák vezetéssel mehettek szünetre a felek.

A második félidőben sem változott a játék képe, a szlovák csapat magabiztos játékával folyamatosan növelte előnyét. A 39. percben már tíz góllal is vezetett a szlovák válogatott, 23-13 arányban. A vége fölényes, 18 gólos szlovák győzelem lett.

A felvidéki játékosok közül négyen iratkoztak fel a góllövőlistára, közülük Lancz Borbála volt a legeredményesebb 10 talaláttal, aki egyben a mérkőzés legeredményesebb játékosa lett. 

Bízik Réka 3 találatot, Bízik Boglárka és Hudák Emma 1-1 gólt szerzett, a szlovákok pedig 37-19-es győzelmet arattak. A kiütéses győzelem azt is jelentette a szlovák válogatott továbbjutott a világbajnoki kvalifikáció második szakaszába.

Világbajnoki selejtező, Első szakasz, Luxemburg:
Szlovákia - Izrael 37-19 (18-11)
Szlovák gólszerzők: Lancz Borbála 10, Simona Szarková 5, Annamária Patrnčiaková 5, Bízik Réka 3, Katarína Pócsíková 3, Natália Némethová 2, Nikoleta Trúnková 2, Veronika Habánková 2, Martina Popovcová 2, Hudák Emma 1, Bízik Boglárka 1, Kristína Pastorková 1

Kövesse facebook oldalunkat is!