2021. március 20., 08:58

Kézilabda: DAC és felvidéki játékosokkal győzött a szlovák válogatott Ukrajna ellen

A szlovák női kézilabda válogatott a világbajnoki kvalifikáció első szakaszában hétvégén Luxemburgban szerepel. A szlovák csapatban több felvidéki játékos is szerepel a tornán, többek között négy DAC-játékos és a magyar élvonalban pallérozódó tehetségek is lehetőséget kaptak az ukránok ellen.

Fotó: SITA

A szlovák kézilabda válogatott háromgólos győzelemmel kezdte a világbajnoki selejtező sorozat első szakaszát, miután a Luxemburgban megrendezett torna első fordulójában a szlovák csapat győzött Ukrajna ellen. A torna előtt a papírforma szerint a szlovák és az ukrán csapat számított a csoport két favoritjának.

A szlovák keretben több felvidéki és dunaszerdahelyi játékos is lehetőséget kapott. A felvidéki magyar játékosok közül a Mosonmagyaróvár két tehetsége Lancz Barbora és Hudák Emma is a keret tagja volt, valamint a HC DAC három felvidéki játékosa Oguntoye Viktória és a Bízik-testvérek.

A mérkőzés első félidejében nem a legjobban kezdett a szlovák csapat, az első negyedórában sok hibát vétettek Bízikék és ennek köszönhetően a 16. percben az ukránok 8-5-re vezettek.
Ezek után Pavel Streicher vezetőedző időt kért és csapata elkezdte ledolgozni hátrányát, sőt a félidő végére már a szlovák válogatott volt előnybe.
Végül egygólos szlovák vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

Szünetről visszatérve a szlovák csapat meglépett négy góllal is, a DAC-játékosa Bízik Boglárka is megszerezte első góljait a szlovák válogatottban.
A hajrában az ukránok próbálták csökkenteni hátrányukat, de csupán egy gólt tudtak lefaragni négygólos hátrányukból.
A szlovák válogatott legjobbja a HC DAC kiválósága Bízik Réka volt, aki hét gólt szerzett, valamint Simona Szarková is hét gólig jutott.
A felvidéki magyar játékosok közül Bízik Boglárka négy gólt, míg Lancz Barbara három gólt szerzett, Hudák Emma ezúttal nem talált a kapuba.

Világbajnoki selejtező, Első szakasz, Luxemburg:
Szlovákia - Ukrajna 31-28 (14-13)
A szlovák gólszerzők:
Bízik Réka 7, Simona Szarková 7, Veronika Habánková 4, Bízik Boglárka 4, Lancz Barbara 3, Nikoleta Trúnková 2, Kristína Pastorková 1, Martina Popovcová 1, Katarína Pócsíková 1, Erika Rajnohová 1.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.