2021. március 7., 08:29

Kézilabda: Négygólos dunaszerdahelyi győzelem a sereghajtó ellen

A cseh-szlovák női kézilabda bajnokság (MOL Extraliga) 21. fordulójában a HC DAC csapata hazai pályán fogadta a Hodonín csapatát és a sárga-kékek magabiztos győzelmet arattak.

Fotó: hcdac.sk

A bajnokságban negyedik helyen álló dunaszerdahelyi együttes kötelezőnek mondható győzelmet aratott a sereghajtó Hodonín felett. A hétközi Plzeň elleni vereség után máris javított Debre Viktor együttese. A találkozón ugyan a Hodonín szerezte az első gólt, amire a sárga-kékek nyolc lőtt góllal válaszoltak és megléptek 8-1-re.

A csehek bő 11 percig nem tudták bevenni a dunaszerdahelyi kaput, ami döntőnek bizonyult az első játékrészben.
Ezt követően, az első játékrész második felében a csehek közel annyi gólt szereztek, mint a hazaiak. Bízikék a mérkőzés további részében is ontották a gólokat, és a szünetig,17 gólig meg sem álltak.

A csallóközi együttes 17-10-es előnnyel mehetett szünetre.

A dunaszerdahelyi lányok a második félidőben sem vettek vissza, a 38. percben már tíz gólra nőtt a különbség a két csapat között a sárga-kékek javára.
Ekkor a cseheknek sikerült pár góllal közelebb kerülni a csallóközi együtteshez, de a hazaiak tudták tartani a hét gólos előnyt.
A mérkőzés utolsó felében több hiba is becsúszott a sárga-kékek játékába, így még közelebb került a sereghajtó a csallóközi együtteshez.

A véghajrában a sereghajtó négygólosra is ledolgozták hátrányát, de a DAC győzelmét már nem tudták veszélyeztetni.

Győzelmével a dunaszerdahelyi alakulat megerősítette tabellán elfoglalt negyedik helyét.

A sárga-kékek legeredményesebb játékosai hét gólt szerző Juhos Kata, valamint az öt gólt szerző Élő Beatrix volt.

MOL Extraliga, 21. forduló:
HC DAC Dunaszerdahely – HK Hodonín 29-25 (17-10)
DAC gólszerzői
: Juhos Kata 7, Élő Beatrix 5, Bízik Réka 4, Pénzes Mónika 3, Bugár Cintia, Melanie Jagadičová, Mészáros Réka, Kristína Pastorková 2-2, Straka Mária, Demeter Virág Orsolya 1-1
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.