2021. október 15., 08:40

Kettős győzelemmel jutott tovább a komáromi röplabdacsapat

A komáromi férfi-röplabdacsapat az elmúlt héten magabiztos győzelemmel mutatkozott be a Bajnokok Ligájában az osztrák az UVC Holdin Graz ellen. A csallóköziek csütörtök este a visszavágón idegenben léptek pályára és történelmi sikerük után kiharcolták a továbbjutást.

komarom roplabda
Fotó: vkspartak.sk

Kedvező helyzetből várhatta a grazi visszavágót a komáromi röplabdacsapat a Bajnokok Ligája-selejtező csütörtök esti visszavágóján. Az osztrák UVC Holding Graz gárdájának mindenképpen szettveszteség nélkül kellett volna megnyernie a mérkőzést.

Az osztrákok számára úgy indult a találkozó, ahogy eltervezték, az első szettben, a komáromiak hibáit jól kihasználták. A Duna-partiak hiába vezettek az első szett hajrájában 15-13-ra az osztrákok fordítottak és megnyerték a játékrészt.

A folytatásban a komáromiak megrázták magukat és három ponttal is megléptek, de innen még fordítani tudtak a hazaiak 7-6-ra. Ezt követően a komáromi együttes ismét átvette a vezetést, amit már a második szettben nem is engedett ki a szlovák bajnok. A második szett szoros csatát hozott, amit a vendég Komárom 25-23-ra megnyert, ez pedig a csapat továbbjutását eredményezte.

A harmadik szettben a vendégek már felszabadultabban játszottak és öt ponttal is megléptek, a hazaiaknak ebben a szettben már nem sok esélyük volt. A komáromiak végül 9 ponttal 25-16-ra megnyerték a harmadik szettet, ezzel fordítani tudtak 2-1-re. A negyedik játszmában is a csallóközi gárda játszott erőteljesebben, már a szett elején 6-1-re is vezettek a komáromiak, az osztrákok ugyan feljöttek három pontra is, de esélyük nem volt ebben a szettben sem. A szlovák bajnok Komárom a negyedik játszmát is végig uralva 25-16-ra megynerte, ezzel 3-1-re diadalmaskodtak a visszavágón a komáromiak.A Duna-partiak végül 6-1-es összesítéssel ejtették ki az osztrák bajnokot és a következő fordulóban a görög Olympiakosz vár az együttesre.

Bajnokok Ligája selejtező, visszavágó:
UVC Holdin Graz – Rieker UJS Komárom 1-3 (25-17, 23-25, 16-25, 16-25)
Továbbjutott a Komárom 6-1-es összesítéssel
Megosztás
Címkék