2023. január 23., 09:46

Hullámvölgyben az érsekújvári bikák

A szlovák jégkorong-bajnokság (Tipos Extraliga) alapszakaszának 32. fordulójában az Érsekújvár idegenben Zemplénben lépett pályára a Nagymihály otthonában. Az érsekújvári bikák hullámvölgybe kerültek.

jégkorong
Fotó: hcnovezamky.eu

Majoross Gergely együttese ezúttal a zempléni Nagymihály otthonában szenvedett háromgólos vereséget egy fontos mérkőzésen. Az újváriak így a tabella hatodik helyére estek vissza.

A zöld-fehérek ráadásul sorozatban ötödik vereségüket szenvedték el, legutóbbi nyolc bajnokijukból pedig hetet vesztettek el az újváriak.

A Nagymihály otthonában a második harmad döntött a három pont sorsáról, miután a zempléniek bő hét perc leforgása alatt háromszor is betaláltak Osburn révén, így már a második játékrészben kialakult a 3-0-s végeredmény. A hazaiak védője a szezon leggyorsabb mesterhármasát szerezte az újváriak ellen.

A Nagymihály ezzel a sikerével helyet cserélt a tabellán az újváriakkal. Majoross Gergely tanítványaira pedig egy újabb nehéz mérkőzés vár pénteken, akkor a címvédő pozsonyi Slovan látogat Érsekújvárba.

A zöld-fehérek nem is oly rég, még karácsony után lepték meg a pozsonyiakat, 6-3-ra legyőzve a címvédőt.

A tabella elején óriási a csata a Slovan és Zólyom között. A Slovan hazai botlását sem tudta kihasználni a Zólyom, mivel nem tudtak nyerni Eperjesen, így továbbra is a címvédő található az élen. A dobogó legalsó fokát pedig a Kassa foglalja el, majd őket követi a másik két keleti gárda az Igló és a Nagymihály.

Tipos Extraliga, alapszakasz, 32. forduló:
HK Dukla Ingema Nagymihály - HC MIKRON Érsekújvár 3-0 (0-0, 3-0, 0-0)
Gólszerzők:
26. Osburn (Pavlovs, Hammond), 31. Osburn (Galamboš), 32. Osburn (Galamboš, Hammond).
A forduló további eredményei:
HC 05 Besztercebánya - HK Poprád 4-3 (2-1, 1-1, 1-1)
HC Slovan – MHK 32 Liptószentmiklós 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)
HC Eperjes – HKM Zólyom 5-4 hosszabbítás után (2-3, 1-0, 1-1 – 1-0)
HK Igló - HC Kassa 2-3 (0-2, 0-1, 2-0)
HK Dukla Trencsén - HK Nyitra 3-6 (1-2, 2-2, 0-2)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.