2021. október 28., 19:36

Hudák Emma: Az élet mindig változik, és hoz valami új kihívást

A dunaszerdahelyi női kézilabdacsapat újabb felvidéki játékossal erősítette meg keretét. A Győri ETO-ban nevelkedett Hudák Emma a szezon végéig kölcsönben erősíti a sárga-kékeket az Alba Fehérvártól. A fiatal BL-győztes átlövő számára gyorsan ment a beilleszkedés, hiszen a bajnokságban és az Európa Kupában is gólokkal segítette csapatát első meccsein. A tehetséges játékost az átigazolásról a közelgő világbajnokságról és persze a DAC-ról is kérdeztük.

Hudák Emma
Fotó: hcdac.sk/Lelkes Ernő

Nyáron klubot váltottál, és miután lejárt a szerződésed Mosonmagyaróváron, a szintén élvonalbeli Alba Fehérvárhoz igazoltál. Miért döntöttél a váltás mellett, és hogyan jött a székesfehérvári lehetőség?

Mosonmagyaróváron három szép évet töltöttem el, és úgy éreztem, hogy új környezetre, új kihívásokra, impulzusokra van szükségem. A székesfehérvári lehetőség körülbelül januárban érkezett, aminek nagyon megörültem, és nagyon szimpatikusnak találtam a klubot. Akkor jött ez az ajánlat amikor épp a döntés előtt álltam, hogy maradok-e Mosonmagyaróváron vagy klubot váltok.

Három évet töltöttél Óváron, és mint elmondtad az MKC nagyon a szívedhez nőtt. Hogyan értékelnéd a Mosonmagyaróváron töltött három évedet?

Először is nagyon hálás lehetek a Mosonmagyaróvárnak, mert mikor sérülten odaigazoltam, nagyon sokat segítettek abban, hogy minél hamarább visszatérjek a pályára. Az első évben nem sok időt töltöttem a pályán a sérülésem miatt, de a bajnokság végén mar voltak olyan meccsek, amelyeken kaptam perceket ahhoz, hogy ismét belelendüljek a játékba. Utána jött egy nagyon jó fél szezon, ahol elkaptam a fonalat, és nagyon jó csapatot alkottunk, s voltak nagyon jó eredményeink is, csak hát jött ez a bizonyos koronavírus-járvány, ami félbeszakította a bajnokságot. Az utolsó óvári idényem legnagyobb sikere az a NB1 3. helye volt. Úgy gondolom rengeteg munkát fektettünk bele abba az évbe. A sok nehézség ellenére, mindenkinek hiányzott már az, amit a legjobban szeret csinálni, a meccshangulat és hogy végre küzdhessünk a pályán. Az óvári csapatnál rengeteg tapasztalatot szereztem, új csapattársakat, barátokat, sokat tanultam és egy nagyon jó klub tagja lehettem. 

A szlovák válogatottnak is oszlopos tagja lettél az elmúlt években, legutóbb a spanyolok és a magyar válogatott dolgát is jócskán megnehezítettétek. Milyen érzés volt a magyar válogatott ellen játszani, és hogyan értékelnéd a legutóbbi két selejtező mérkőzést?

Úgy gondolom az egész csapat nevében mondhatom nagyon jó két meccset játszottunk le. Egy percig sem adtuk fel az egyik meccset sem, és ennek köszönhető, hogy ilyen jól szerepeltünk. A magyar válogatott elleni meccsen nem volt mit veszítenünk, mindenki koncentrált, de mégis felszabadultan tudtunk játszani. Jó csapatot alkottunk, amely maximálisan felvitte a küzdeni tudást a pályára.

A decemberi világbajnokságon Szlovákia szabadkártyát kapott, így minden bizonnyal te is ott lehetsz a tornán. A vb-n a magyar válogatott csoportjába került a szlovák csapat a németek és a csehek mellett. Mik az elvárosok a decemberi tornán?

Úgy gondolom, ez nagy lehetőség lesz arra, hogy megmutassuk, mire is vagyunk képesek. Egyelőre még nem tartunk ott, de biztos vagyok benne, hogy a csapat minden tagja úgy fog kiutazni a világversenyre, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a legjobb eredményt érjük el. Szerintem akár meglepetést is tudunk okozni.

Az elmúlt hét igazán mozgalmasra sikerült hiszen hazaigazoltál Csallóközbe, és a dunaszerdahelyieket erősíted az idei szezonban egy kölcsönszerződésnek köszönhetően. Hogyan jött létre ez a megállapodás a két klub között?

Körülbelül egy hónapja kaptam egy telefonhívást Horváth Zoltán klubelnöktől, hogy segítségre lenne szüksége a csapatnak, mert sajnos elérte őket a sérüléshullám. Őszinte leszek Zoli bá azt mondta, megpróbálja elintézni, hogy lekerüljek Dunaszerdahelyre, de én egyáltalán nem tudtam ilyenkor mi az eljárás, mármint, ha élő szerződésem van egy adott klubnál. Akkor a Fehérvárral egy nagyon fontos mérkőzésre készültünk az Érd ellen, így maximálisan csak arra akartam koncentrálni. A válogatott hét alatt épp csütörtökön utaztunk vissza, és a repülőtéren voltunk épp, amikor megcsörrent a telefonom. Zoli bá hívott, hogy a Fehérvár kölcsönbe tud adni a bajnokság végéig.

Hudák Emma
Fotó:  hcdac.sk/Lelkes Ernő

Nagyon gyorsan jött ez az egész számomra, még nem voltam részese egy ilyen kölcsönbeadásnak, és sokat is gondolkodtam, hogy most akkor, hogyan fog ez az egész lezajlani. Hétfőn visszamentem Fehérvárra, szerettem volna a csapatnak is bejelenteni, hogy mi a helyzet, ők nagyon aranyosak voltak, sok sikert kívántak. A klubnál is megbeszéltünk minden részletet, elmondták, hogy nem azért engedtek el, mert nem voltak velem megelégedve, hanem azért, mert több támadó játékra van szükségem, amivel teljes mértékben egyetértettem. Másnap már részt is vettem Dunaszerdahelyen az edzésen, ahol nagyon jól fogadtak, a lányok mindenben segítettek, és szerintem ettől volt olyan könnyű megszokni az új helyzetet.

Milyen elvárosokkal igazoltál a cseh-szlovák MOL Extraligában szereplő DAC-hoz?

Ki kell emelnem azt, hogy többet szeretnék támadásban is részt venni, es úgy gondolom erre itt lesz lehetőség. Úgy érkeztem ide, hogy minél többet szeretnék a csapatnak segíteni, és hasznos tagja lenni. Az eddig eltöltött időben is rengeteget tanultam, és ez nekem biztos, hogy csak segíteni fog.

Mint ismert a testvéred, Dávid is megfordult már a DAC futballcsapatában, és most te is magadra húzhatod a sárga-kék szerelést. Gondoltad volna, hogy egyszer Dunaszerdahelyen kézilabdázol majd?

Igen, a testvérem is játszott a DAC színeiben. Nagyon sokat játszottam ebben a csarnokban még amikor kisebb voltam, és úgy éreztem, hogy visszajöttem, és ez számomra nem egy új hely.  Őszintén szólva benne volt, igen, hogy egyszer itt fogok játszani, azt nem gondoltam, hogy már most, de elfogadtam, hogy az élet mindig változik, és hoz valami új kihívást.

A bajnokságban és a Európa Kupában is bemutatkoztál már a DAC színeiben. Milyen érzés volt számodra a bemutatkozás hazai közönség előtt a bajnokság és a nemzetközi porondon egyaránt?

Nagyon szép fogadtatásban volt részem, ami nagyon jólesett. Örülök annak is, hogy ennyien kilátogatnak a meccsre, ez nagyon jó dolog mert érezzük, hogy mellettünk állnak, és bíznak bennünk a szurkolók.

A szezon végéig szerepelsz kölcsönben Dunaszerdahelyen, mi az, amivel a csapat segítségére lehetsz a szezonban?

Megpróbálok mindent megtenni a pályán, és mindig kihozni magamból a maximumot. Úgy gondolom, amit megtanultam az NB1-ben azzal tudok segíteni a csapatnak, de nem számítok rutinos játékosnak, mivel még nagyon sokat kell ahhoz tanulnom, de amit elvárnak tőlem, azt megpróbálom maximálisan végrehajtani.

A sárga-kékeknél több válogatott csapattárs és egykoron a magyar élvonalban is megforduló játékos található. Milyen volt a fogadtatás a lányok és a csapat részéről?

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!