2020. november 18., 13:53

Hosszabbítás után győzött az Érsekújvár, már csak harmadikok a tabellán

A szlovák jégkorong bajnokság (Tipos Extraliga) keddi játéknapján az Érsekújvár hazai pályán fogadta a Dukla Nagymihály csapatát és drámai csatába hosszabbítás után győzte le a zempléni együttest.

A Tipos Extraliga 14. fordulójában az újvári bikák hazai pályán fogadták a Nagymihály csapatát. A végig kiélezett mérkőzésen az első harmad elején szinte azonnal megszerezték a vezetést a nagymihályiak a második percben. Az újváriaknak négy perccel az első játékrész vége előtt sikerült kiegyenlíteni Obdržálek góljával.
A második játékrészben az újváriak a vezetést is megszerezték Bajtek találatával, amit azonban a záró harmadban nem tudtak megőrizni a hazaiak.
A nagymihályiak a harmadik harmadban kiegyenlítettek Majdan és Southorn összjátékát követően. Mivel újabb gól nem született a rendes játékrészben következhetett a hosszabbítás. A hazaiak a ráadás harmadik percében be is találtak Obdržálek révén, ezzel meg is nyerték a mérkőzést hosszabbítás után.

Mivel a riválisok kihasználtak, hogy az Érsekújvár hosszabbítás után győzött, a Nyitra ismét megelőzte az újváriakat. A nyitraiak szintén hazai pályán győztek a Gyetva ellen 4-1 arányban és feljöttek a tabella második helyér, míg az Érsekújvár visszaesett a harmadik helyre.

A listavezető Poprád idegenben a bajnok Besztercebányából hozta el a győzelmet jelentő pontokat, miután 2-1-es hátrányból fordítottak a poprádiak 5-2-re és továbbra is vezetik az Extraligát. A poprádiak sorozatban negyedik sikerüket könyvelhették el. A hazaiak kapuját a magyar válogatott hálóőre Vay Ádám védte ezúttal, de csapatán ígysem tudott segíteni.

Hazai pályán gálázott a pozsonyi Slovan, miután egy gólzáporos mérkőzésen 6-3-ra győzték le miskolci Jegesmedvéket. Zsinórban harmadik győzelmével a Kassa is megkezdte a felzárkózást. A keletiek a Trencsén ellen nyertek rangadót és 1-0-ra győztek a Steel Arénában.

Tipos Extraliga, 14. fordulójának eredményei:
HC Érsekújvár - HC Dukla Nagymihály 3-2 hosszabbítás után (1-1, 1-0, 0-1–1-0)
Gólszerzők:
16. Obdržálek (Fereta, Västilä), 26. Bajtek, 63. Obdržálek - 2. Mihálik (Takáč, Southorn), 44. Southorn (Majdan)
HK Nyira – HC 07 WPC Gyetva 4-1 (2-0, 0-0, 2-1)
Gólszerzők:
16. Šťastný (A. Sýkora, Švarný), 17. Škvarek (Šiška, Pätoprstý), 49. Tvrdoň (Šiška, Škvarek), 56. Žitný (Šťastný, Švarný) - 46. Gachulinec (Nauš, Ľupták)
HC Slovan – DVTK Jegesmedvék 6-3 (3-1, 2-2, 1-0)
Gólszerzők:
2. Ranford, 17. O'Donnell (Gašpar, Lee), 20. Harris (Lee, Ranford), 22. Studenič (Lee, Ranford), 40. Harris (Ranford, Lee), 54. Ranford (Ališauskas, Kytnár) - 8. Wehrs (Osterberg, Rokaly), 26. Láda (Révész), 38. Rauhauser (Szirányi, Galanisz)
HC ´05 Besztercebánya - HK Poprád 2-5 (1-1, 1-2, 0-2)
Gólszerzők
: 8. Šimun (Faško-Rudáš), 32. Tamáši (Marek Sloboda, Vašaš) – 3. Skokan (Haščák, Drgoň), 33. Drgoň (Mešár, Livingston), 39. Handlovský (Ulrych, Preisinger), 50. Vandas (Dalhuisen, Preisinger), 59. Skokan (D. Brejčák)
HC Kassa – HK Dukla Trencsén 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
Gólszerzők
37. Milý (Klhůfek, Mráz)
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.