2021. február 6., 08:47

Hét vereség után a Gyetva otthonában szakadt meg az Érsekújvár rossz sorozata

A szlovák jégkorong bajnokság (Tipos Extraliga) 37. fordulójában megszakadt az Érsekújvár rossz sorozata és hét vereség után győztek ismét az újvári bikák. Majoross Gergely első győzelmét szerezte az újváriak kispadján.

Fotó: TASR

Az újváriak rossz formában várhatták a Gyetva elleni találkozót, hiszen ezt megelőzően sorozatban hét vereséget szenvedtek el az újvári bikák. A találkozó ezúttal sem indult jól az Érsekújvár számára, az első harmad hajrájában a hazaiak megszerezték a vezetést, amire viszonylag gyorsan érkezett az újváriak válasza.

A második harmadban a vendég Érsekújvár a 28. percben megszerezte a vezetést emberelőnyből Clarke jóvoltából, majd egy perccel később Seppänen növelte a vendégek előnyét.
A második játékrészben az újváriak három góllal is megléptek, miután Obdržálek passzából Dogget növelte a vendégek előnyét, amire nem érkezett hazai válasz a második harmadban.

A záró játékrészben a hazaiak nagy elánnal támadtak és több helyzetet is kidolgoztak, de nem sikerült gólt szerezniük emberelőnyös helyzetekből sem.
A vendégek végleg el is dönthették volna a mérkőzést az 53. percben, azonban Majdan helyzetét hárította Petrík. Az 5-1-es végeredmény  Obdržálek állította.

Magabiztos sikerével az Érsekújvár hét vereség után győzött ismét a Tipos Extraligában és a tabella tizedik helyét foglalják el továbbra is. Majoross Gergely első győzelmét szerezte az újváriak kispadján.

Tipos Extraliga, alapszakasz, 37. forduló:
HC 07 Gyetva – HC Érsekújvár 1-5 (1-1, 0-3, 0-1)
Gólszerzők:
18. Sýkora (Downing) - 18. Clarke (Rogoň), 28. Clarke (Doggett), 28. Seppänen (Rogoň), 40. Doggett (Obdržálek), 59. Obdržálek (Doggett, Zahradník).

A forduló további programjában a Zólyom és Poprád rangadóját a vendégek nyerték 3-2-re. Ezzel a poprádiak ismét az élre álltak a bajnokságban.

Gólzáporos mérkőzést hozott a Kassa és a DVTK összecsapása, 4-4-es rendes játékidő után, a kassai együttes már a hosszabbítás első másodperceiben megszerezte a győzelmet jelentő találatot.

Továbbra is a dobogó közelében a zempléni Nagymihály, akik a Liptószentmiklós otthonában győztek magabiztosan.

A pozsonyi Slovan is idegenben győzött a Nyitra otthonában 4-2 arányban, ezzel továbbra is dobogós a pozsonyi együttes.

A 37. forduló további eredményei:
HK Nyitra – HC Slovan 2-4 (1-1, 0-1, 1-2)
HK Dukla Trencsén - HC 05 Besztercebánya 3-4 (1-0, 0-3, 2-1)
HC Kassa – DVTK Jegesmedvék 5-4 hosszabbítás után (1-0, 2-3, 1-1 – 1-0)
MHK 32 Liptószentmiklós - HK Dukla Nagymihály 2-6 (1-4, 1-1, 0-1)
HKM Zólyom - HK Poprád 2-3 (0-0, 0-2, 2-1)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.