2023. január 26., 08:48

Hazai győzelmekkel erősítette meg második helyét a komáromi röplabdacsapat

A szlovák férfi röplabda-bajnokság címvédője, a Komárom két magabiztos győzelemmel folytatta szereplését a bajnokságban, így a Duna-partiak tovább üldözik a listavezető Miavát.

Spartak
Fotó: vkspartak.sk

A címvédő komáromi férfi röplabdacsapat előbb hétvégén a Privigye csapatát győzte le három szettben hazai pályán, majd hétközben a 20 év alatti szlovák válogatott ellen lépett pályára Gabriel Chochoľak együttese.

A hétvégi Privigye elleni mérkőzésen a Duna-partiak több fiatal játékosa is lehetőséget kapott, akik éltek is az eséllyel és magabiztos győzelemmel hozták a kötelezőt.

A piros-fehérek három sima játszmában győzték le a Privigye csapatát, így megerősítették második helyüket a táblázaton.

A komáromiak kedden ismét pályára léptek hazai közönség előtt, ezúttal a 20 év alatti szlovák válogatott ellen arattak újabb magabiztos győzelmet három játszmában.

A találkozón ezúttal is a komáromiak több fiatal játékosa is lehetőséget kapott. A címvédő Duna-partiak győzelme egy percig sem forgott veszélyben, így két magabiztos sikerrel megléptek az Eperjes elől.

A Duna-partiak ráadásul szerdán is pályára léptek a 20 év alatti szlovák válogatott ellen, ugyanis egy duplamérkőzést játszottak, egy projekt keretein belül. A szerdai mérkőzés ráadásul egy önálló kezdeményezés volt a komáromi klub részéről, amely a "RÖPLABDÁRA MEGY AZ ISKOLA" nevet viselte.

A szerda délelőtti összecsapáson több komáromi iskolából, valamint a Komáromi járás általános iskoláiból látogattak el gyerekek a komáromi csarnokba, hogy élőben tekinthessék meg az összecsapást.

A projekt során gyerekek töltötték meg a komáromi csarnokot, ahol megnézhették, ahogy címvédő komáromiak a papírformának megfelelően legyőzték a 20 év alatti szlovák válogatottat. A fiatal tehetségekből álló vendégcapat nagyot küzdött és játszmát is nyert a címvédő ellen, de végül a komáromiak érvényesítették a papírformát és hozták a kötelezőt.

A Duna-partiak öt nap alatt három győzelmet szereztek a bajnokságban, így zsinórban három győzelemmel három pontra megközelítették a listavezető Miavát és tíz ponttal előzik meg a harmadik helyen álló Eperjest.

A folytatásban a címvédő komáromi röplabdaklub szombaton a Felsővízköz együttesét fogadja hazai közönség előtt.

Szlovák röplabda-bajnokság (Niké Extraliga):

Rieker UJS Komárom - VolleyTeamPrivigye 3-0 (25-15, 25-11, 25-18)

Rieker UJS Komárom - Projekt RD SVF 3-0 (25-18, 25-22, 25-16)

Rieker UJS Komárom - Projekt RD SVF 3-1 (25-18, 25-18, 23-25, 25-15)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.