2022. május 14., 17:01

Ezúttal sem kedvezett a sorsolás a bajnoki fináléban a DAC-nak

A női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) szlovák bajnoki címért folytatott rájátszásában a tavalyi idényhez hasonlóan a HC DAC és a címvédő Iuventa Nagymihály került a döntőbe. A sorsolás pedig ezúttal is a nagymihályiaknak kedvezett.

HC DAC
Fotó: hcdac.sk

Mint arról korábban beszámoltunk a dunaszerdahelyi lányok a Vágsellye csapatát búcsúztatták a szlovák bajnoki rájátszás elődöntőjében, és a tavalyi idény után ismét a szlovák bajnoki címért játszhatnak. A csallóközi együttes ellenfele a nagy rivális 13-szoros bajnok Nagymihály lesz. Az első mérkőzésre vasárnap kora este 17.30-kor a nagymihályi Chemkostav Arénában kerül sor. A hétvége szombati napján is lebonyolításra kerülhetett volna a mérkőzés, de a pályaválasztó Nagymihály ragaszkodott a vasárnaphoz.

Ez nem kedvező a HC DAC számára tekintettel arra, hogy a második forduló hétközben, szerdán kerül lebonyolításra. Horváth Zoltán dunaszerdahelyi klubelnök sajnálattal veszi tudomásul, hogy ilyen egyenlőtlen a lebonyolítási rendszer.

A két csapat idén már negyedik alkalommal csap össze, az alapszakasz során a dunaszerdahelyiek sima vereséget szenvedtek Zemplénben, míg hazai pályán egygólos győzelmet arattak az alapszakasz során Debre Viktor tanítványai. A két rivális nem is oly régen a Szlovák Kupa fináléjában Nagytapolcsányban csapott össze és nagy csapatában végül a zempléniek 23-21-re megnyerték a kupadöntőt, tehát a DAC-nak van miért revansot vennie ellenfelén. Ráadásul a bajnoki cím elhódítása sporttörténelmi siker lenne a dunaszerdahelyi klub életében.

Már a tavalyi szezonban is azzal szembesültünk, hogy a döntőben az alapszakasz jobb helyezettje a Nagymihály számára alakult kedvezően a végső párharc lebonyolítása.

A kiírás szerint mindig az előző szezon jobb helyezettje a döntő pályaválasztója, és az első, valamint – szükség esetén a harmadik – forduló a hétvége bármelyik napján megrendezésre kerülhetne. A Nagymihály kérésünkre nem ment bele abba, hogy legyen szombaton az első mérkőzés, ebben az esetben ugyanis egy nappal több felkészülési ideje maradt volna csapatunknak a választási lehetőség nélküli hétközi, szerdai visszavágóra.

A hosszú utazás is a mi sorsunkat nehezíti, így igazán örültünk volna, ha az első mérkőzés szombaton került volna megrendezésre.

A harmadik találkozó időpontjára már meg sem lepődtünk azon, hogy akkor viszont alkalmas a szombat az ellenfélnek. Szomorú, hogy a tavalyi esetünk most is megismétlődik annak ellenére, hogy akkor írásban jeleztem mindezt a kiíró szövetségek felé. Ennek ellenére természetesen mindent megteszünk annak érdekében, hogy legjobb tudásunkat adjuk, és kihozzuk magunkból a maximumot. Hajrá HC DAC, hajrá Dunaszerdahely!” - nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának Horváth Zoltán klubelnök.

MOL Liga, szlovák bajnoki rájátszás, döntő, 1. mérkőzés.

Iuventa Nagymihály - HC DAC Dunaszerdahely 17.30

Chemkostav Aréna, Nagymihály

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.