2022. május 3., 19:41

Vágsellyén is győzött a HC DAC, a bajnoki címért küzdhetnek a sárga-kékek

A női kézilabda MOL Extraliga szlovák bajnoki címért folytatott rájátszásának elődöntőjében a második mérkőzésre került sor a Vágsellye otthonában. A párharc első mérkőzését a dunaszerdahelyi lányok megnyerték, így akár már a rivális otthonában kiharcolhatták a döntőbe kerülést.

hc dac kézilabda dunaszerdahely
Fotó: HC DAC

A dunaszerdahelyi sárga-kékek azzal a tudattal utaztak a rivális vágsellyeiek otthonába, hogy egy esetleges győzelemmel bejutnak a fináléba, ahol a címvédő Nagymihállyal küzdhetnek meg a szlovák bajnoki címért.

A vágsellyeieknek mindenképpen győzniük kellett, hogy kiharcolják a mindent eldöntő harmadik mérkőzést, így jól is kezdtek a házigazdák.

Az első percekben rendre a vágsellyiek kerültek előnybe, de a DAC játékosai nem engedték meglépni a hazaiakat. Debre Viktor együttese a nyolcadik percben először került előnybe, miután 4-3-ról fordítottak. A sárga-kékek ezt követően  már nem is engedték ki kezükből a vezetést. Bízikék egyre magabiztosabb lettek és jöttek is gólok, nőtt a két csapat között a különbség. Nyolc perccel az első félidő vége előtt már ötgólosra is nőtt a dunaszerdahelyi lányok előnye. A vágsellyeiek játékán érződött a feszültség, kapkodóvá vált a játékuk. Oguntoye Viktória a kapuban ezúttal is remekül védett, így a Vágsellyének nem sok esélye volt a felzárkózásra. A DAC végül öt góllal, 16-11-re megnyerte az első játékrészt.

A második félidőben küzdelmes csata alakult ki, a házigazdák próbálták csökkenteni hátrányukat, de a sárga-kékek magabiztosan őrizték előnyüket. A hazai szurkolók a 40. percben elkezdtek reménykedni a fordulatban, ugyanis a vágsellyeiek két gólra csökkentették hátrányukat. A hazaiak játékában azonban nem volt benne a fordulat, a DAC jól reagált, sorozatban négy gólt szerezve ismét megléptek a szerdahelyiek. Bő negyedórával a vége előtt már hat góllal is vezetett Debre Viktor együttese. 

A mérkőzés utolsó tíz percében ugyan csökkentették hátrányukat három gólra a házigazdák, de esélyük így sem volt a győzelemre. A DAC végül magabiztos hatgólos győzelmet aratott és készülhet szlovák bajnoki rájátszás fináléjára.

MOL Extraliga, szlovák bajnoki rájátszás, 2. mérkőzés:

HK Slovan Duslo Vágsellye - HC DAC Dunaszerdahely 23-29 (11-16)

DAC gólszerzői: Élő Beatrix 9, Juhos Kata 5, Hudák Emma 4, Bízik Réka 4, Sári Barbara 3, Demeter Virág Orsolya 3, Mészáros Réka 1

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.