2022. november 21., 09:23

Egyre jobb formában a komáromi röplabdások

A szlovák férfi röplabda-bajnokság (Niké Extraliga) vasárnapi rangadóján a címvédő komáromiak nagy csatában négy játszmában legyőzték a listavezető pozsonyi VKP-t.

röplabda
Fotó: vkspartak.sk

Egyre jobb formába lendül a címvédő komáromi röplabdaklub, a Duna-partiak legutóbbi öt fellépésükből négy mérkőzést megnyertek a bajnokságban. A komáromiak ellenfele ezúttal a bajnokságban listavezető pozsonyi VKP volt, akik a mérkőzést megelőzően csupán egy mérkőzést vesztettek.

A Duna-partiak sűrű napokat tudhattak maguk mögött, hiszen szerdán még a nemzetközi porondon a CEV Challenge Kupában léptek pályára a görög Olympiakosz otthonában, de nem sikerült a továbbjutás. Így teljes mértékben a bajnokságra koncentrálhatnak, valamint a Közep-európai ligában is lesznek még mérkőzéseik a komáromiaknak.

A találkozó, ahogy az várható volt, kiélezett csatát hozott. Már az első szettben nagy csata alakult ki a csapatok között. A hazai közönség előtt játszó komáromiak egy kiélezett küzdelemben 25-22-re megnyerték a nyitó játszmát. A második szettben is folytatódott a nagy csata, a játszma elején a címvédő komáromiak öt ponttal is elhúztak, de úgy tűnt a listavezető pozsonyiak le tudják dolgozni hátrányukat, ugyanis egy pontra is megközelítették a komáromiakat. A házigazdák a szett hajrájában azonban ismét növelni tudták előnyüket és végül négy ponttal megnyerték a második játszmát is.

A harmadik szettben a vendég pozsonyiak a játékban maradásért és a szépítésért harcoltak, de a házigazdák ezúttal is jobban kezdtek és négy ponttal ismételten elléptek a listavezetőtől. A pozsonyiak megmutatták miért vezetik a tabellát, és ledolgozták hátrányukat, sőt a vezetést is átvették a vendégek. A harmadik szett minden eddiginél kiélezettebb játékot hozott, amelyet végül nagy csatában 27-25-re a pozsonyiak nyertek meg.

A negyedik szettben is szorosan alakult az eredmény. A fordulatokban gazdag szettben a pozsonyiak sokáig vezettek is, de 13-12-es vendégelőnynél a komáromiak magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a maguk javára fordították a találkozót, 25-21-re behúzva a negyedik játszmát.

A listavezető VKP-nak ez volt csupán a második veresége a szezonban, de ennek ellenére is megőrizték vezető helyüket a tabellán, míg a komáromiak megerősítették a győzelmükkel a harmadik helyüket.

Férfi röplabda-bajnokság (Niké Extraliga), 8. forduló:
RIEKER UJS Komárom - VKP Pozsony 3-1 (25-22, 25-21, 25-27, 25-21)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.