2022. június 16., 19:13

DAC: Megtartotta első edzését Adrian Guľa és edzői stábja

Mint arról beszámoltunk a dunaszerdahelyi DAC hivatalosan is bejelentette új vezetőedzőjét, a vezetőség Adrian Guľa kinevezése mellett döntött, aki meg is tartotta első edzését új csapatánál.

adrian-gula
Adrian Guľa
Fotó: dac1904.sk

Visszatért a Fortuna Ligába és a DAC vezetőedzői feladatait a 46 esztendős komoly rutinnal rendelkező Adrian Guľa látja el ezentúl. A Zsolnát bajnoki címig vezető szakember a sárga-kékekkel is hasonló sikereket szeretne elérni. A legutóbb a lengyel Ekstraklasában edzősködő szakember meg is tartotta első közös edzését új csapatánál. Guľa munkáját Dunaszerdahelyen Pavol Hrnčiarik kapusedző, Martin Kojnok erőnléti edző és Ladislav Kubalík videóelemző segítik.

A DAC új vezetőedzője szerdán meg is tartotta első edzését a MOL Akadémián a csapatnak, összesen 24 futballista vett részt az első edzésen, többek között a DAC farmcsapatából a Somorjából, valamint a DAC U19-es csapatából is lehetőséget kapott pár tehetséges fiatal a bizonyításra.
A klub által nyújtott feltételek átlagon felüliek, minden adott ahhoz, hogy naponta százszázalékos munkát végezhessünk. Már nagyon várom ezt, akárcsak a minőségi játékoskeretet és a csodálatos szurkolókat, akik képesek komoly segítséget nyújtani a csapatnak. Számunkra jelenleg az a fontos, hogy a lehető legjobban felkészüljünk az Európa Konferencia Liga rajtjára. Kemény munka vár ránk, szeretnénk visszahozni a támadó felfogású játékstílus energiáját, fejleszteni a futballistákat és mindezt a lehető leggyorsabban sikeres eredményekbe átültetni”

- nyilatkozta a DAC vezetőedzője Adrian Guľa.

Az elmúlt napokban Martin Vantruba, Thibaud Verlinden, Luciano Vera, Malý Matúš és Andrej Fábry is távozott Dunaszerdahelyről, míg rózsahegyi kölcsönjátékából visszatért Martin Rymarenko. A dunaszerdahelyi együttes eddig még nem jelentett be hivatalosan új érkezőt, Adrian Guľa pedig az igazolásokról is szót ejtett.

Természetesen kommunikálunk a vezetőséggel az esetleges erősítésekről. A DAC mindig aktívan tevékenykedett az átigazolási piacon, képes kiértékelni, melyik csapatrészbe kell erősítés. Már volt erről szó, de jelenleg az a fontos, hogy az összes energiámat az ittlevő srácokra fordítsam. Az első edzésre akadémistákat is hívtunk, ami egy nagyon fontos lépés számunkra, és somorjaiakat, hogy érezzék: a kapuk előttük is nyitva állnak”

- mondta Guľa a lehetséges érkezőkről.

A DAC első közös edzésén résztvevők névsora:
Ricardo, Horváth, Trnovský - Brunetti, Muhamedbegovic, Szendrei, Bögi, Szánthó, Moumou, Hahn, Andrezinho, Dimun, Veselovský, Andzouana, Kalmár, Kružliak, Rymarenko, Nagy, Yarosh, Raška, Kachút, Kňaze, Demjanovič, Lehotský.

A súlyos sérüléséből felépülő Kalmár Zsolt egyéni edzéseket végzett a konditeremben, de a hétvégén már csatlakozik a csapathoz. A DAC első felkészülési mérkőzését szombat délelőtt a Garamszentkereszt ellen játssza a MOL Akadémián.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.