2022. június 15., 09:19

A Zsolna egykori sikeredzője ülhet a DAC kispadjára - hivatalos

Hetek óta mentek a találgatások, vajon ki foglalhatja el a távozó Joao Janeiro helyét a DAC kispadján. A döntés végül egy szlovákiai szakemberre esett, aki nyert már szlovák bajnoki címet még a Zsolnával.

gula
Fotó: šport.sk

A sárga-kékek szimpatizánsai már alig várták, hogy bejelentsék a DAC új vezetőedzőjét. Mint ismert, a portugál Joao Janeiro szerződésének lejártával a DAC nem élt opciós jogával, így a portugál távozott a sárga-kékek kispadjárról.

A felvidéki és a szlovák sajtóban fűtőtűzként terjedt el, hogy Vladimír Weiss lesz a DAC vezetőedzője, soknak szinte biztosra vették, sőt a Slovan edzőjének Dunaszerdahelyre igazolását. A hír viszont pletykaszinten mozgott, és Weiss maradt végül a szlovák bajnoknál.
Tapasztalt vezetőedzővel a bajnoki címért

A DAC tulajdonosa, Világi Oszkár a Ma7 médiacsaládnak adott interjújában elmondta tapasztalt vezetőedzőt keres, aki már csoportkörbe is vezette csapatát. A döntés meghozatala végül sok időt vett igénybe, ami azt is jelzi a vezetőség igyekezett egy jól megfontolt döntés hozni a vezetőedző kiválasztásakor.

A sárga-kékek vezetése több jelölttel is kapcsolatban állt, végül a Zsolna egykori sikeredzője, Adrián Guľa lett a befutó, aki anno a zsolnai együttessel bajnoki címet szerzett a 2016/17-es idényben.

A 46 esztendős szakember kétéves szerződést kötött a dunaszerdahelyi együttessel. A DAC célja nem lehet más, mint megtörni a Slovan négy éve tartó egyeduralmát, persze ehhez erősítésekre is szükség lesz, de minden adott ahhoz, hogy a DAC felérjen a csúcsra.

Adrian Guľa tapasztalt futballedzőnek számít, hiszen 2011 óta összesen 357 mérkőzésen irányította csapatait minden sorozatot tekintve. A 46 esztendős szakember a Trencsén, a Zsolna, a szlovák U21-es válogatott, valamint a cseh Viktoria Plzeň és a lengyel Wislak Krakkó edzője is volt.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.