cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. május 18., 14:58

Vizsgálati fogságba vették a Robert Fico elleni merénylet gyanúsítottját

Vizsgálati fogságba vette szombaton a bazini székhelyű speciális bíróság a Robert Fico miniszterelnök ellen elkövetett fegyveres merénylet elkövetésével gyanúsított és a támadást követően a helyszínen őrizetbe vett lévai illetőségi Juraj C.-t – jelentette a TASR hírügynökség.

 

Bazin
Fotó: TASR

A több, mint egy órán át tartó döntéshozatal során a gyanúsított vizsgálati fogságba vételét a szökés, illetve a bűntevékenység folytatásának lehetőségével indokolta a bíróság. A döntés egyelőre nem jogerős, azzal szemben jogorvoslati lehetőséggel élhet a gyanúsított.

Bazin
Fotó:  TASR

 

A rendőrség csütörtökön indította meg az eljárást a merénylet feltételezett elkövetője ellen, akit védett személy ellen előre kitervelt gyilkosság kísérletével gyanúsítottak meg. Ezért a bűncselekményért 25 évig vagy akár életfogytiglan tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Bazin
Fotó:  TASR

Mint ismeretes, Šutaj Eštok, belügyminiszter korábban elmondta: az elkövető indítékait vizsgálva egyértelművé vált, hogy politikailag motivált cselekmény történt.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.