cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. május 18., 12:46

Robert Fico állapotát stabilizálták

Robert Fico, kormányfő állapota a rajta elvégzett második – több, mint két órát igénybe vevő - műtétet követően stabil, de továbbra is komoly – jelentette be Robert Kaliňák, védelmi miniszter a besztercebányai Roosevelt kórházban tett látogatása után, a Zuzana Dolinková egészségügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón szombaton.

 

kali dolinkova
Fotó: tasr

A védelmi miniszter kérdésre elmondta: Robert Fico eszméleténél van, s egy rövid ideig beszélt is vele, de mint mondta: a kommunikáció lehetőségei a sérülések súlyosságából adódóan korlátozottak. Kaliňák megismételte egy nappal korábban a miniszterelnök állapotával kapcsolatban tett azon kijelentését is, miszerint: „egyelőre még nem sikerült győzni.”

Hozzátette: egyelőre nem számolnak azzal, hogy az elkövetkezendő egy-két napban a miniszterelnököt átszállítanák valamelyik pozsonyi kórházba, ugyanakkor megjegyezte: a Robert Ficot ellátó orvosi csapat jó munkát végez és teljes bizalmukat élvezi.

Kaliňák kérdésre elmondta: a kormány politikai irányvonala a merénylet után és Robert Fico állapotára való tekintettel sem változott és nem fog változni, ám a történések tükrében szükség lesz arra, hogy „rendet teremtsenek.”

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.