2021. február 1., 16:30

Vizsgálati fogságba kerül František Imrecze

František Imrecze, a pénzügyi igazgatóság volt elnöke vizsgálati fogságba kerül. Erről a Bazini Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) vizsgálóbírója döntött hétfőn. A döntés nem jogerős. 

František Imrecze
Fotó: TASR

A bíróság azzal indokolta a döntést, hogy a terhelt esetében fennáll a kollúzió, vagyis a tanúk befolyásolásának veszélye.
Az ügyvéd szerint a bíróság egyetért azzal, hogy a hűtlen kezelés gyanúja nincs bizonyítékokkal alátámasztva. Hozzáfűzte: inkább a közbeszerzési eljárás manipulálásának gyanúja forog fenn, amiért kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetés szabható ki.

Vizsgálati fogságba kerül Jana R. is, közölte az ügyvédje, Richard Biročák, aki szintén fellebbezett a bírósági határozat ellen. Hozzátette: az ügyfele tudomásul vette a döntést, most alkalmazkodnia kell az új helyzethez. Hangsúlyozta, hogy Jana R.-nek nincs mit bevallania.

Biročák képviseli a Vámszedő-ügy egy másik gyanúsítottját, Michal S.-t is, aki jelenleg külföldön tartózkodik, de az ügyvéd sem tudja, hogy pontosan hol.

Imrecze valamint Milan G., a pénzügyi igazgatóság informatikai osztályának volt igazgatója és Jana R. ellen hűlten kezelés különösen súlyos bűncselekménye ügyében indult eljárás. Peter B. vállalkozót kenőpénz elfogadásával gyanúsítják. Ezt Jana Tökölyová, a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) szóvivője közölte hétfőn.

A többi személyt, akiket a Vámszedő fedőnevű akció keretében vettek őrizetbe pénteken (január 29.), már szabadon engedték.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.