cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. június 15., 16:01

Viola Miklós: Úgy tűnik, a korábbi MKP-s bázis ment el választani

Sikertelenül végződött a Magyar Szövetség számára az Európai Parlamenti választás. A párt sajtónyilatkozatában maga is kudarcként értékelte a helyzetet, és szeptemberre tisztújító kongresszus megtartását helyezte kilátásba, sőt egyesek szájából olyan kijelentések is elhangzottak, hogy vége az etnikai politizálásnak a Felvidéken. Ennek kapcsán megkérdeztük a párt országos elnökségének tagjait, hogyan értékelik az EP-választás eredményeit, miként látják a párt jövőjét és mit gondolnak az etnikai politizálásról. A kérdésekre Viola Miklós elnökségi tag válaszol.

Viola Miklós: „A jövőben is az egység útján kell haladnunk...“
Fotó: Tóth Enci

"Jobb eredményt vártam, hiszen egyetlen magyar párt indult a választásokon.

Úgy tűnik, a korábbi MKP-s bázis az, amelyik most is elment választani. Jobb eredményt vártam Orosz Örstől, aki az intenzív kampánya ellenére sem hozott be kellő számú új szavazót, akiknek a távolmaradását a párt liberális szárnya a korábbi fiaskók okaként jelölte meg.

Abban bíztam, hogy hozzák a szavazatokat, de nem hozták" - húzta alá Viola Miklós.

A politikus hozzátette,

ennek hátterében azt látom, hogy a magyar progresszív-liberális szavazók már a parlamenti választások óta leszakadtak a pártról, és nem tudjuk őket megszólítani még egy erősebb kampánnyal sem. Márpedig, ha ezt a réteget nem tudjuk elérni, a parlamenti küszöböt önállóan nem fogjuk megugorni".

Viola emlékeztetett, "sokan meglepődtek azon, hogy a KDH milyen magabiztosan jutott be az EP-be. Hívő katolikusként többször voltam az elmúlt időszakban szlovák miséken is. Nem volt egyetlen olyan alkalom sem, hogy ne szólítottak volna fel szavazásra. Nálunk ez hiányzik, a Magyar Szövetség és az egyház között nincs együttműködés. Itt még látok tartalékokat".

A felvidéki magyarság egységesítéséhez mindenféleképpen félre kell tenni az ideológiákat, előtérbe kell helyezni a magyar érdeket. Gyimesi Györgynek és Orosz Örsnek is helye van a Magyar Szövetségben.

A magyarság megmaradásáért le kellene mondani a belső ellenségeskedésről, ki kell nőni a gyerekcipőből, amit hordunk a Szövetség megalakulása óta" - szögezte le Viola Miklós.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.