2021. február 12., 12:13

Véradásra várják a szerelmeseket a rozsnyói és a rimaszombati kórházban is

A Svet zdravia hálózat rozsnyói és rimaszombati kórházai a közelgő Valentin-nap alkalmából véradásra szólították fel a szerelmes párokat, amelyre az említett intézményekben kerül sor. 

Fotó: sosdza.sk

Jana Fedáková, a hálózat szóvivőjének tájékoztatása szerint a kórházakban a járvány ellenére zajlanak a műtétek, de csak kevés vér áll rendelkezésre.

A véradók száma a koronavírus-járvány miatt jelentősen lecsökkent. A kórházaknak fel kell tölteniük a vérkészleteiket olyan páciensek részére, akiknek sok vérre van szükségük, mert például rákbetegek, vagy nehéz szülésen mentek keresztül, esetleg komoly sérülést szenvedtek. A kórházaknak minden vércsoportra szükségük van, de jelentős hiány főleg a negatív Rh-faktorból van”

– pontosított Fedáková.

A járványhelyzet miatt, és a véradók biztonságának a megőrzése céljából, telefonon kell jelentkezni a véradásra. Rozsnyón a 058/7771 344 vagy a 0908 974 792 számot lehet hívni, Rimaszombatban pedig a 047/5612 252 vagy a 0911 780 633 telefonszámon lehet jelentkezni.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.