2021. május 30., 13:59

Van még lejjebb? Matovičban a lakosság alig több mint tíz százaléka bízik

A koalíció politikusai közül csak a kormányfőnek, Eduard Hegernek (OĽaNO) és az oktatásügyi miniszternek, Branislav Gröhlingnek (SaS) nőttek a népszerűségi mutatói.

Fotó: TASR/AP

A volt kormányfő, Igor Matovič támogatottsága a legutóbbi februárihoz képest 8,3 százalékkal csökkent. Derült ki a Focus legutóbbi közvélemény-kutatási adataiból.

Az emberek mindössze 11 százaléka bízik a pénzügyminiszterben, a megkérdezettek  87,4 százaléka pedig az ellenkezőjét gondolja róla.

A felmérés 1008 mintavételen alapult. Igor Matovič népszerűségi mutatója a legrosszabb a koalíciós politikusok közül.

Jelentősen csökkent a Za ľudí elnökének, Veronika Remišová népszerűségi mutatója is, a februári felmérés alapján ő is 8,7 százalékkal esett vissza.

A megkérdezettek 20,9 százaléka bízik Remišovában, és 75,9 százaléka pedig elutasítja a politikust.

A védelmi miniszter, Jaroslav Naď (OĽaNO) népszerűségi mutatója is csökkent, a megkérdezettek 21,5 százaléka bízik benne, 71,2 százaléka pedig nem.

A koalíció tagjai közül csak Eduard Hegernek (30,1%) és  Branislav Gröhlingnek nőttek a népszerűségi mutatói.

A kormányfőben a megkérdezettek 65,9 százaléka nem bízik.

A legnépszerűbbnek az egészségügyi miniszter Vladimír Lengvarský (OĽANO jelöltje) nevezhető. Benne a megkérdezettek 36,5 százaléka bízik és 53 százalékuk utasítja el.

Jelentős szimpátiával bír még Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter, akinek a bizalmat a megkérdezettek 35,6 százaléka adna, és mivel egyben a 61,5 százalékuk elutasítja, meglehetősen megosztó személyiségnek tűnik.

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!