2021. november 17., 14:14

Választási győzelemre készülnek Ficóék

Magasra tette a lécet a Smer-SD szerdai kongresszusán Robert Fico korábbi kormányfő.

smer
Fotó: TASR

Fico a kongresszuson reális célkitűzésnek nevezte, hogy a következő parlamenti választást a Smer-SD nyerje meg. A jelenlegi politikai válság megoldását a korábbi kormányfő az előrehozott választások mielőbbi kiírásában látja. A párt ennek elérése érdekében alkotmánymódosítást kezdeményez - fogalmazott Fico.

Hangsúlyozta, demokratikus úton készülnek leváltani a kormányt. Pártját Európa-barát, antifasiszta szociáldemokrata erőként írta le, ami keresi az együttműködést a hasonló értékeket valló pártokkal - a pártelnök külön említést tett a Hlas-SD-ről.
Elutasítják az oltottak és az oltatlanok megkülönböztetését

Fico a kongresszuson bemutatta pártját járványkezelési tervét. Társadalmi vitát kezdeményeznek az oltásokról, aminek kapcsán leszögezik, nyilvánvalóvá vált, hogy önmagában a vakcinákkal nem lehet feltartóztatni a járványt. Ezért

a párt elutasítja az oltottak és az oltatlanok bárminemű megkülönböztetését.

Szorgalmazzák, hogy a tesztelések árát az állam állja, és kártérítést biztosítson a járványügyi rendelkezések miatt veszteséget szenvedett vállalkozóknak. Külön kiemelik, hogy a pozitívan teszteltek haladéktalanul férhessenek hozzá a lehető leghatékonyabb gyógyszerekhez, hogy elkerülhető legyen a kórházi ápolásuk.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.