2021. augusztus 30., 12:46
Frissítve: 01:45

Utolsó felvonásához közelít a Za ľudí hattyúdala: küszöbön Kolíkováék kizárása

Talán már maguk a szereplők is unják az egykor szebb napokat látott Kiska-párt vergődését. Mária Kolíková és Veronika Remišová cicaharcáról írtunk már eleget, így most csak a rend kedvéért tájékoztatjuk olvasóinkat a legújabb fejleményekről. 

kolíková
"Könyörgöm, legyen már vége a vergődésnek!"
Fotó: TASR/AP

Ahogy mondani szokták, a történetnek nincs vége addig, ameddig a kövér hölgy nem énekelt, de a jelek szerint a művésznőt már öltöztetik a színfalak mögött, ugyanis küszöbön áll Kolíkováék kizárása a pártból. Veronika Remišová ma arról tájékoztatta a sajtót, javaslatot tesz a párt elnökségében, hogy Kolíkovát és kompániáját de facto zárják ki a pártból, azaz kezdeményezzék pártfunkcióik felfüggesztését.

Remišová szerint a miniszter asszony és köre súlyos vétséget követett el a párt alapszabálya ellen, más pártokkal szövetkezett saját pártja ellen.

Mária Kolíková kijelentései és tevékenysége jópár hónapja afelé mutatnak, hogy nem érdekli őket a Za ľudí párt értékeinek és programjának terjesztése. (...) A csoport az elnökség háta mögött tárgyal konkurens pártokkal arról, hogyan lehetne elhagyni a pártot úgy, hogy közben megtarthassák funkcióikat.

- idézi a DenníkN Remišovát. 

A miniszterelnök-helyettes szerint az elnökség és a mintegy 700 tagú párt nagy része egységes, folytatni szeretnék a megkezdett munkát, hogy elérhessék azokat a célokat és beválthassák azokat az ígéreteket, amelyek miatt a szavazóik bejuttatták őket a parlamentbe. Remišová azt mondja, Kolíkováék "érthetetlen okokból" gerjesztik a konfliktust és a széthúzást, ezzel nem csak a párttagság, de a nagy nyilvánosság ellenszenvét is kiváltva.

Megyünk tovább

- zárta sajtónak eljuttatott közleményét a pártelnök, de gondolatban mi nyugodtan tegyük hozzá, "a szakadék irányába".

Heger hozta a kötelezőt

Időközben Eduard Heger kormányfőt is megkérdezték a kialakult helyzetről, aki a rá jellemző kompromisszumkészséggel (értsd: szokásos semmitmondással) csak annyit közölt, az eredményeket majd időben kommunikálják, "nem kell félni" a Kiska-párt háza táján zajló eseményektől.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.