cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. január 10., 13:48

Újabb távozó az OĽaNO-nál: Ján Mičovský exminiszter kilép a frakcióból

Ján Krošlák és Martin Čepček után újabb politikus jelentette be, távozik az OĽaNO frakciójából. Ján Mičovský a párt korábbi mezőgazdasági minisztere közölte, otthagyja a frakciót. Döntését azzal magyarázta, nem látja biztosítottnak a korábbi korrupcióellenes ígéretek betartását.

ján micovsky
Fotó: TASR/AP

Az egykori tárcavezető a DenníkN-nek adott interjúban jelentette be, nem látja biztosítottnak a jövőjét a párt frakciójában. Elmondta, levelet küldött a frakció minden tagjának, amelyben "párbeszédre" kérte őket a párt sorsával kapcsolatban. Mivel levelét válasz nélkül hagyták, úgy érezte, nyilatkozta a lapnak, hogy "veszett ügy" az egész.

Később aztán Igor Matovič "debilnek" nevezte egykori miniszerét, Mičovský számár ez volt az egyik utolsó csepp a pohárban, bár a párt őszi gyűlésén még megpróbált változtatni a dolgokon. Sikertelenül.

A volt tárcavezető végül január elején döntött úgy, hogy otthagyja a frakciót, miután Eduard heger kormányfő többszöri kérése után sem mentette fel funkciójából a szlovák erdőkezelő társaság (Lesov SR) vezérigazgatóját, Tibor Köszeghyt.

Mičovský arról egyelőre nem beszélt, mi lesz a képviselői mandátumával. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.