2021. június 17., 15:18

Újabb hullám előtt? -szigorodhat az ellenőrzés a határokon

A koronavírus új, indiai variánsának terjedése miatt szigorodhat az ellenőrzés a szlovákiai határátkelőkön. Ezt a központi válságstáb csütörtöki ülése előtt jelentette ki Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter.

szlovak hatar
Fotó: TASR/AP

Feltételezi, hogy az ülésen megvitatják a szigorúbb határrezsim bevezetéséről szóló javaslatot is. Krajniak támogatná a szigorúbb ellenőrzést. Hozzátette:

úgy kellene módosítani az intézkedéseket, hogy tudjanak róla, ha az indiai variánst behurcolják Szlovákiába. Ha ez megvan, akkor lehet ennek megfelelő intézkedéseket foganatosítani.

A miniszter rámutatott, hogy

az indiai mutáns elterjedt Portugáliában, és két napja Szlovákiától néhány kilométerre játszottak egy futballmérkőzést, amelyen több ezer portugál szurkoló is részt vett.

Talán érdemes lenne elrendelni a szűrővizsgálatokat, hogy kiderítsük, milyen mértékben van jelen az indiai variáns Szlovákiában

- tette hozzá.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.