2022. november 14., 15:41

Továbbra sincs megegyezés a kormány és az orvosi szakszervezetek közt

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter bízik benne, hogy a hétvégéig megegyeznek az orvosi szakszervezeti képviselőkkel, hogy ne kerüljön sor a felmondásokra.

Vladimír Lengvarský
Fotó: TASR

Ma online ülésezik a kormány, amelyen az esetleges további béremelésekről is szó esik. A koalíciós tanács kora esti tanácskozásának is ez lesz a témája.

Ma este vagy holnap kora reggel folytatódnak a tárgyalások, hogy a hét végéig megoldódjon a helyzet, stabilizálódjon a kórházakban a helyzet, és a betegek ne kerüljenek veszélybe"

- jelentette ki az egészségügyi miniszter az orvosokkal folytatott tárgyalások után. A miniszter azt is elmondta, hogy a nekik elküldött memorandumot átdolgozzák.

Október elején 31 szlovákiai kórház több mint 2100 orvosa nyújtotta be a felmondását, amit az egészségügyi rendszer tarthatatlan helyzetével indokoltak. Az orvosi szakszervezetek a múlt héten kapták meg az egészségügyi tárca által kidolgozott memorandum első tervezetét. Ám szerintük az csak homályos ígéreteket tartalmazott, és nem tért ki a szakszervezetisek nyolc követelményére.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.