2020. június 26., 12:12

Töltényt talált a postaládájában az Aktuality.sk egyik újságírója, aki dél-szlovákiai adócsalásokról is írt

Peter Sabo az Aktuality.sk munkatársa töltényt talált a postaládájában.

Peter Sabo
Peter Sabo oknyomozó újságíró
Fotó: Branislav Wáclav / Aktuality.sk

Az esettel kapcsolatban megszólalt Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány is. Mint mondta, a rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket az oknyomozó újságíró postaládájában talált tölténnyel kapcsolatban. Taktikai okokból azonban nem akart bővebb információkat adni. 

„Nagyra értékelem a szerkesztő családjának lélekjelenlétét, észszerűen reagáltak, és a dolgot azonnal jelentették a rendőrségen. Megtettük a szükséges intézkedéseket, amelyekről taktikai okokból többet nem mondhatok. Az ügyben vizsgálatot indítottak, a részletekről azonban még nem árulhatunk el többet” – közölte Lučanský.

Az Aktuality.sk portál péntek reggel arról tájékoztatott, hogy Sabo csütörtökön (június 25.) egy töltényt talált a lakása postaládájában.

Peter Sabo a szeredi kábítószer-kereskedelemről, a Gál Gábor volt igazságügyi miniszterhez köthető ügyekről, a dél-szlovákiai adócsalókról és a Dobytkár ügyről írt, ezenkívül az ún. kočneri könyvtárat elemzi, és a mohi erőmű új részeinek az építése körüli ügyekkel foglalkozik”

– írta Peter Bárdy, a portál főszerkesztője azt is hozzátéve, hogy a rendőrséggel együtt lépéseket tettek a riporter védelme érdekében. A talált töltényről Lučanskýn kívül Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminisztert is tájékoztatták.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.