Több Regionális Közegészségügyi Hivatal is tesztelőpontot hoz létre

2020. november 27., 17:04
ma7 | TASR

Több Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) is felkínálta az antigéntesztekkel való ingyenes tesztelés lehetőségét a COVID-19 betegség kiszűrése céljából. Jelenleg 24 mintavételi pont működik, de már dolgoznak az újabbak létrehozásán. Erről pénteken Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) szóvivője tájékoztatott. Emlékeztetett: Szlovákiában összesen 36 RÚVZ van.

Fotó: TASR

Ján Mikas országos tisztifőorvos azt állítja, hogy a már meglévő mintavételi pontok hálózatának országos bővítése nagyon fontos.

"Alapvető fontosságú az egyén egészségének a védelme, ezért fontos lesz, hogy az antigéntesztelés lehetőségét minél többen kihasználják. A járványügyi helyzet nálunk és a környező országokban továbbra is súlyos. Az antigéntesztek segítségével azonosítani tudjuk a legfertőzőbb egyéneket, a teszt eredményét pedig az emberek gyorsan megtudják” – mondta.

Az ÚVZ SR folytatja azoknak a személyeknek az alapos felkutatását, akik pozitív teszteredményt produkáló személlyel kerültek kapcsolatba. Hozzátette: azoknak, akiknek a teszteredménye pozitív lett, illetve akik szoros kapcsolatban vannak egy ilyen személlyel, karanténba kell vonulniuk. Ezenkívül be kell tartani a körzeti orvos és a helyi Regionális Egészségügyi Hivatal utasításait.

Kövesse facebook oldalunkat is!